Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΟΑΣΘ: Δημοσιεύματα που προκαλούν οργή στους συνδικαλιστές – ”Θέλουν να συκοφαντήσουν τη διοίκηση”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ψευδή και κακόβουλα χαρακτηρίζει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) τα «δημοσιεύματα με αναφορές περί δήθεν εξαφάνισης οικονομικών στοιχείων του». Όπως επισημαίνει…

σε σημερινή ανακοίνωσή του, «το αληθές είναι ότι ο ΟΑΣΘ διατηρεί πλήρες και οργανωμένο αρχείο από της ιδρύσεώς του, το οποίο επανειλημμένα έχει τεθεί στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, ιδίως κατά τα τελευταία έτη». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο ΟΑΣΘ επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του κατά των “εμπνευστών” και “εκτελεστών” τού ως άνω σχεδίου, που μοναδικό σκοπό έχει να κατασυκοφαντήσει για ακόμη μία φορά τον ΟΑΣΘ και τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκησή του». Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, κατέθεσε καταγγελία στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαταχθεί έρευνα για τυχόν μεταφορά υλικού από τα οικονομικά αρχεία του ΟΑΣΘ από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού.

Με παραγγελία της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης και κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, η Αστυνομία διενεργεί αυτεπάγγελτη έρευνα για την υπόθεση. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της υπεξαγωγής εγγράφων, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και επισύρει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη. Η καταγγελία ήρθε λίγες μέρες μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απο-ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, ο οποίος περνάει στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου και τίθεται υπό εκκαθάριση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε