Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Δανοί που έχουν επισκεφθει την Κρήτη... 27 φορές

Οι Δανοί που έχουν επισκεφθει την Κρήτη... 27 φορές
ΦΩΤΟ από το Flashnews
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 29.05.2012 | 18:05
Πρώτη δημοσίευση: 29.05.2012 | 17:57

Με αναμνηστικό δίπλωμα τίμησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, σήμερα, την Mrs Jethe Outzen και τον σύζυγό της Mr Morten Boysen, Δανοί επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, για την αγάπη που δείχνουν στoν Άγιο Νικόλαο, με τη συνεχή παρουσία τους τα τελευταία 27 χρόνια.

Εντυπωσιασμένο από την πόλη του Αγίου Νικολάου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, το ζευγάρι Δανών έρχεται στο Λασίθι δύο και τρεις φορές το χρόνο, συνήθως Άνοιξη και Καλοκαίρι απολαμβάνοντας, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, την παραδεισένια φυσική ομορφιά που προσφέρει το μοναδικό ανάγλυφο του κόλπου του Μιραμπέλου.

Στη συνομιλία που είχαν με τον κύριο Κουνενάκη, τόνισαν ότι είναι γοητευμένοι από την αγάπη που τους δείχνουν οι κάτοικοι, έχουν πολλούς εγκάρδιους φίλους και νιώθουν πραγματική ευτυχία όταν βρίσκονται ανάμεσα σε ένα τόσο ήσυχο και φιλόξενο περιβάλλον.

ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Μίλησαν ακόμα για το εξαιρετικό ήπιο κλίμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κρύο και υγρό κλίμα της Νότιας Δανίας όπου διαμένουν. Θεωρούν ότι η ζωή είναι ήρεμη και ευχάριστη, αναζωογονούνται και γεύονται την εξαίσια κρητική κουζίνα και το καλό κρασί.

Λατρεύουν τις μικρές αποδράσεις τους στα μικρά απομακρυσμένα χωριά της ενδοχώρας γιατί προσπαθούν, με τα λίγα ελληνικά που γνωρίζουν, να επικοινωνήσουν με τους αυθεντικούς κατοίκους.

Τους αρέσει επίσης να κάνουν περιπάτους τόσο στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου όσο και στις γύρω ακτές των παραθαλάσσιων τουριστικών περιοχών.

Ωστόσο σε ερώτηση του δημάρχου αν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις, επεσήμαναν ότι θα πρέπει να προσέξουμε να μην αλλοιώσουμε τα όμορφα τοπία μας με την άναρχη δόμηση και ότι τους ενοχλεί τα βράδια ο θόρυβος από τα μηχανάκια.
Πρόσθεσαν ακόμα ότι καλό θα ήταν για την πόλη, αν υπήρχαν περισσότεροι πεζόδρομοι ενώ πρότειναν να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας πολύ σε ένα τόσο μικρό μέρος όπως ο Άγιος Νικόλαος.

Ο κύριος Κουνενάκης χάρισε στους Mrs Jethe Outzen και Mr Morten Boysen αναμνηστικά δώρα, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Άγιο Νικόλαο.

Διαβάστε ακόμα:

Έμεινε άνεργος και βούτηξε στο κενό απ' τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Χανίων!

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο