Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παιδεραστές “ψάρεψαν” 17χρονο μαθητή μέσω internet! Τους έπιασαν πριν το ξενοδοχείο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, 45χρονος Έλληνας και 19χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και απόπειρα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου.

Όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, οι δύο άνδρες, έχοντας δημιουργήσει προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με ψεύτικα στοιχεία, προσέγγισαν 17χρονο Βολιώτη μαθητή και επικοινωνούσαν μαζί του, για να τον πείσουν είτε να τους στείλει προσωπικές φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο είτε να δεχθεί προτάσεις που αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις έναντι χρηματικού ποσού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν μέσα διαδικτύου. Ο 45χρονος διαχειρίζονταν προφίλ στο Facebook με ψεύτικα στοιχεία και από τις 6 Φεβρουαρίου, μέσω του προφίλ, μαζί με τον 19χρονο προσέγγισαν 17χρονο μαθητή Λυκείου του Βόλου και του ζητούσαν να τους στείλει γυμνές φωτογραφίες του. Για να τον πείσουν, του έστελναν γυμνές φωτογραφίες άλλων ατόμων. Ακόμη του ζήτησαν να δεχτεί να συμμετέχει σε ασελγείς πράξει έναντι χρηματικής αμοιβής 100 – 150 ευρώ.

Πώς έγιναν οι συλλήψεις

 

Ο μαθητής επικοινώνησε αμέσως με την Αστυνομία και χθες το απόγευμα, ο 19χρονος έφθασε με τρένο από τη Λάρισα στο Βόλο, προκειμένου να συναντηθεί με τον 17χρονο μαθητή και να πάνε και οι δύο στη Θεσσαλονίκη, όπου τους περίμενε σε ξενοδοχείο ο 45χρονος.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο 19χρονος συνελήφθη στον Βόλο, όπου είχε πάει για να παραλάβει τον 17χρονο, με σκοπό στη συνέχεια να πάνε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου τους περίμενε ο 45χρονος. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εντόπισαν τον 45χρονο στο ξενοδοχείο και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα με πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Ο νεαρός αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου, που τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: magnesianews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε