Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Και παπάς στο κύκλωμα με τις δωρεές – μαϊμού!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα ποσά που… υποτίθεται πως δώρισαν 300 φορολογούμενοι, μόνο από τη Β’ ΔΟΥ, αγγίζουν συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Με ψεύτικα αποδεικτικά στο χέρι, πήγαιναν στην εφορία και εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή φόρου για τις… υποτιθέμενες δωρεές τους, σε εκκλησίες και Μοναστήρια.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, φυσικά όλοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ανάμεσα σε αυτούς όμως, φέρεται να είναι και ένας άνθρωπος του Θεού. Ένας ιερέας!

Όπως διαβάζουμε στο Dete, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο ρόλος του. Αν δηλαδή, εμφάνισε τον εαυτό του να έχει κάνει δωρεά ή αν αν μοίραζε… δωρεές σε φίλους και γνωστούς (μπορεί και με το αζημίωτο)!

Επίσης, ανάμεσα στους 300 που φαίνονται να έκαναν δωρεές – μαϊμου, είναι γνωστοί επιχειρηματίες, έμποροι, εισοδηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί και δικηγόροι.

Οι άνθρωποι που έφτιαχναν τις πλαστές αποδείξεις για τις δωρεές, φέρονται να είναι ένας άνδρας που εργάζεται στην Ηλεία και ένα άτομο από την Πάτρα.

Η εφορία κάλεσε τους Πατρινούς να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να πληρώσουν το ποσό του φόρου που οφείλουν.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, άρχισαν εξονυχιστικοί έλεγχοι και στις άλλες δύο εφορίες της Πάτρας και σύμφωνα με το Dete, υπολογίζεται ότι τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση, θα… τριπλασιαστούν! Το ίδιος και το χρηματικό ύψος της κομπίνας…

Διαβάστε ακόμα: Σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην Πάτρα: Δήλωναν ότι έκαναν δωρεές σε… Μοναστήρια!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε