Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πελοπόννησος: S.O.S. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Πελοπόννησος: S.O.S. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.03.2011 | 10:27
Πρώτη δημοσίευση: 10.03.2011 | 10:15

 Έκκληση για ρευστότητα κάνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας για να σωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις...

Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις πλήττονται από τις φορολογικές επιβαρύνσεις, τη μείωση των εισοδημάτων, την αύξηση ανεργίας και του κόστους διαβίωσης και έχουν εξαντληθεί από την έλλειψη ρευστότητας. Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι, ''οι τράπεζες κλείνουν και άλλο τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς όλους τους τομείς, επιχειρήσεις, ελεύθερους επιχειρηματίες και ιδιώτες, επιβραδύνοντας την έκδοση δανείων''.

Απευθυνόμενοι στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον καλούν να μην αρκείται σε ευχολόγια γιατί όπως σημειώνουν, ''δεν μπορεί ο ίδιος ο υπουργός να χαρακτηρίζει "πολιτική ήττα" το κλείσιμο των υγιών επιχειρήσεων αλλά πρακτικά να μη προβαίνει στη λήψη άμεσων μέτρων διάσωσης της αγοράς''.

Υπογραμμίζουν ότι, ''εκτός από λόγια χρειάζονται και πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης για να τονωθεί η αγορά. Προσθέτοντας πως, ''πράξεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν συνιστούν προγράμματα που επιχορηγούν επενδύσεις απαιτώντας ταυτόχρονα από τον επενδυτή πλέον του 50% του προϋπολογισμού. Διότι απλούστατα, όταν ο τραπεζικός δανεισμός είναι μηδενικός, δεν υπάρχουν στις επιχειρήσεις τέτοιου είδους ρευστά διαθέσιμα''.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο