Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πελοπόννησος: Βολές Τατούλη κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – Εγκρίθηκε ο χωροταξικός σχεδιασμός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Tην έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, με αφορμή την συζήτηση για την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού, τον οποίο τελικά το ΠεΣυ ενέκρινε, με πλειάδα παρατηρήσεις.

“Δεν είμαστε υπάλληλοι καμίας κυβέρνησης και κανενός υπουργού. Ευθύνη μας είναι να ασκήσουμε υπεύθυνα την περιφερειακή μας πολιτική, επ’ ωφελεία των πολιτών και του θεσμού της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όπως συμφωνήσαμε με τους πολίτες”, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι, “η ευθύνη αναθεώρησης του χωροταξικού σχεδιασμού έπρεπε να περάσει στην αιρετή Περιφέρεια”. Παράλληλα, χαρακτήρισε “αντιδημοκρατική και φασίζουσα τη συμπεριφορά όσων κουνούν το δάχτυλο και φέρνουν ως φόβητρο κάποιον υπουργό ή την κυβέρνηση. Δεν περιμένουμε κανένα υπουργό – αφέντη, ο οποίος θα μας λύσει τα προβλήματα”.

Ο Πέτρος Τατούλης για το ζήτημα με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, δήλωσε ότι, “τα ‘συνεταιράκια’ της Κυβέρνησης προκρίνουν τη δημιουργία τους χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς συγκεκριμένη και σαφή στόχευση, σε αντίθεση με την πρόταση της Περιφέρειας, η οποία, αφενός, χωροθετείται στην περιοχή της Κορινθίας, αφετέρου, στοχεύει στην προσέλκυση των εδρών των ναυτιλιακών εταιρειών και θέτει απ’ τη μια αυστηρούς κανόνες και απ’ την άλλη φορολογικά κίνητρα». Προσθέτοντας πως “πρόκειται για μια ευκαιρία προσέγγισης μιας νέας οικονομικής δραστηριότητας που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο με στόχο να δημιουργήσει μια ένα οριζόντια οικονομία”.

Επιπλέον αναφορικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για σύσταση Περιφερειακού Ταμείου Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, είπε χαρακτηριστικά ότι “ακούω τον υπουργό κ. Σταθάκη να ψελλίζει πλέον κουβέντες για την πρότασή μας για σύσταση του Περιφερειακού Ταμείου Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, όπως επίσης το γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων να μιλά για συμμετοχή funds στη χρηματοδότηση του νέου Αναπτυξιακού νόμου, λόγω της ανεπάρκειας των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων”.

Για το έργο της Ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών με ΣΔΙΤ ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το έργο θα υλοποιηθεί και πρόσθεσε ότι είναι χαρακτηρισμένο πράσινο έργο, ενώ για τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων τόνισε, “ο νέος ΕΣΔΑ είναι παράνομος και αυτό πλέον καταγγέλλεται ανοιχτά απ’ όλους”. Τέλος, ο κ. Τατούλης κατηγόρησε και την αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είσαστε πλήρως απόντες από την αγωνία των Πελοποννησίων πολιτών. Έχετε ευθύνη να καταθέσετε τις προτάσεις σας και τις παρατηρήσεις σας στη διαβούλευση για την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού, διαφορετικά θα είστε φυγόμαχοι, που έχετε έρθει από πολύ παλιά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε