Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρέθυμνο: Μάθημα σε... κρυφό σχολειό - Δείτε το βίντεο!

Ρέθυμνο: Μάθημα σε... κρυφό σχολειό - Δείτε το βίντεο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 21.11.2011 | 10:36
Πρώτη δημοσίευση: 21.11.2011 | 10:17

Τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Γερανίου εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε «δανεικούς» χώρους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε υποτυπώδεις αίθουσες διδασκαλίας.

Ενδεικτικότερο παράδειγμα αποτελούν οι μαθητές της τετάρτης δημοτικού, οι οποίοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα κάνουν μάθημα με την «ευλογία της εκκλησίας», αφού οι αρμόδιοι επέλεξαν το συγκεκριμένο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου που γειτνιάζει με το σχολείο.

Ένας λευκός πίνακας και λίγα θρανία ήταν αρκετά για να μετατρέψουν το χώρο του ιερού ναού σε σχολική τάξη. Αντίστοιχη όμως είναι η κατάσταση και για τους υπόλοιπους μαθητές, οι οποίοι κάνουν μάθημα στο κοινοτικό γραφείο, στην αίθουσα των υπολογιστών αλλά και σε χώρο του παλιού νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που υπάρχει στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα και έχει ως αποδέκτες μικρά παιδιά, δημιουργήθηκε τόσο εξαιτίας της κωλυσιεργίας που παρουσιάστηκε κατά την προκήρυξη του διαγωνισμού και την ανάθεση του έργου για την αποκατάσταση της ετοιμόρροπης σκεπής, που είχε κριθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη όσο όμως και κατά την εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν προγραμματιστεί και να έχουν υλοποιηθεί νωρίτερα το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, οι εργασίες, που εξακολουθούν να εκτελούνται σε αίθουσες του σχολείου με τα οικοδομικά υλικά και τα σίδερα πεταμένα στο προαύλιο, εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά, τα οποία παίζουν αμέριμνα στην αυλή στη διάρκεια των διαλειμμάτων και της γυμναστικής.

Ανήσυχοι εμφανίζονται και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι γνωρίζουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους με τη στέγη, ωστόσο όπως αναφέρουν θα έπρεπε αυτές οι εργασίες να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και όχι να πληρώνουν το μάρμαρο μικρά παιδιά.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι παλιό και δεν καλύπτει τις αυξανόμενες πληθυσμιακές ανάγκες της περιοχής λόγω της στενότητας και της ανυπαρξίας χώρων, ενώ ήδη αρκετοί γονείς έχουν γράψει τα παιδιά τους σε σχολεία της πόλης.

Οι κάτοικοι περιμένουν την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου σχολείου, διαδικασία που όπως λένε έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και όπως ενημερώνονται έστω και τώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη
  2. Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Χαρταετός με... κρύο και τοπικές βροχές! Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Χαρταετός με... κρύο και τοπικές βροχές!
  3. Καιρος Καθαράς Δευτέρας: Βελτίωση αλλά και πτώση της θερμοκρασίας Καιρος Καθαράς Δευτέρας: Βελτίωση αλλά και πτώση της θερμοκρασίας
  4. Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας πριν την Καθαρά Δευτέρα! Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας πριν την Καθαρά Δευτέρα!
  5. Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Θα πετάξουμε αετό! Πέφτει η θερμοκρασία - Μέχρι την Κυριακή οι βροχές Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Θα πετάξουμε αετό! Πέφτει η θερμοκρασία - Μέχρι την Κυριακή οι βροχές
  6. Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook