Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός Λευκάδα: 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν και φόβισαν τους κατοίκους του νησιού!

ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ακόμα ένας σεισμός στην Λευκάδα – Ο εγκέλαδος έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το νησί λόγω του εστιακού του βάθους…

Ακόμα μία σεισμική δόνηση στα δυτικά της Λευκάδας, ήρθε να τρομάξει τους κατοίκους του νησιού στις 10.36 το πρωί. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Ο εγκέλαδος δεν προκάλεσε νέες ζημιές και τραυματισμούς στην πολύπαθη Λευκάδα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας. Το εστιακό βάθος δίνεται στα 5 χιλιόμετρα.

ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ο χθεσινός σεισμός στην Πάτρα

Ο σεισμός ταρακούνησε την Πάτρα, με μικρούς και μεγάλους να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 Ρίτχερ και ήταν επιφανειακός, αφού το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 17 χλμ βορειοανατολικά της Πάτρας. Ευτυχώς ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, όπως και εκείνη της Λευκάδας που συνεχίζεται.

Η εφιαλτική πρόβλεψη για σεισμό έως 6,5 Ρίχτερ στο Αίγιο

Το Αίγιο αποτελεί μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης και μέσα στα επόμενα 30 χρόνια θεωρείται βέβαιο πως στην περιοχή θα σημειωθεί σεισμική δόνηση της τάξης των 6 με 6,5 R. Αυτό ήταν το κυριότερο συμπέρασμα που παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής (27-11-2015), κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας που οργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”.

H πρόβλεψη των επιστημόνων έφερε στο μυαλό τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στο Αίγιο το 1995. Είχε γίνει στις 03.15 τα ξημερώματα και είχε αφήσει 26 νεκρούς (16 Έλληνες και 10 Γάλλοι) και σοβαρές υλικές καταστροφές. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από το Αίγιο, στο δυτικό άκρο του Κορινθιακού κόλπου, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε