Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σύγκλητος ΑΠΘ: Θετικό που έγιναν καταγγελίες για ναρκωτικά αλλά… με επιφυλάξεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατ’ αρχήν θετική χαρακτηρίζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ την πρωτοβουλία φοιτητών να καταγγείλλουν με επιστολή τους τα προβλήματα εγκληματικότητας στο πανεπιστήμιο και κυρίως στην Πολυτεχνική Σχολή.

Σε σημερινή της συνεδρίαση η Σύγκλήτος συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα, που ανέκυψε εκ νέου με την καταγγελία των 471 φοιτητών και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τα όσα αναφέρουν οι φοιτητές για το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, θεωρώντας ότι συμβάλλει στην ανάδειξη του προβλήματος και στην ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας.

Ωστόσο, διαφοροποιήθηκε, σε κάποια σημεία της επιστολής, κυρίως σε ό,τι αφορά την γενίκευση του προβλήματος σε όλο το πανεπιστημιακό κάμπους. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη, αρμόδιο σε θέματα Έρευνας και Συντονισμού, Θεόδωρο Λαόπουλο, δεν αμφισβητείται η ύπαρξη του προβλήματος διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο, αυτό δεν αφορά όλο το πανεπιστήμιο, αλλά κυρίως το Πολυτεχνείο. Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν και όσον αφορά προβλήματα πορνείας (όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι φοιτητές), καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για τέτοια περιστατικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε