Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θα φτιάξουν πουτίγκα 100 μέτρων στην Καρδίτσα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρόκειται για το πιο γλυκό γεγονός της χρονιάς, καθώς η γνωστότερη στην Καρδίτσα ως τοπική “πουτίγκα” ή “κοφτή”, θα παρασκευαστεί σε μήκος 100 μέτρων. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, ενώ σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου.

Η διαδικασία παρασκευής θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη από τις 9.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα στην “Παυσιλυπούπολη”, στο άλσος του Παυσιλύπου.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας, Ιωάννης Κουφόπουλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι επιδίωξη των συναδέλφων του με αυτή την πρωτοβουλία είναι να αναδείξουν αφενός την τοπική “πουτίγκα” ή “κοφτή”, όπως συνηθίζεται να ονομάζεται, και αφετέρου το υψηλό επίπεδο των ζαχαροπλαστών της περιοχής και των καταστημάτων τους, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πόλη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο κ. Κουφόπουλος κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να παραβρεθούν στο γεγονός και να γευτούν τις περίπου 5.000 μερίδες του γλυκού που θα μοιραστεί δωρεάν.  Προανήγγειλε μάλιστα και το εγχείρημα της επόμενης χρονιάς που θα είναι η παρασκευή της μεγαλύτερης νουγκατίνας!

Τα συγχαρητήριά του στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών έδωσε ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ενώ πολύ σημαντική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των ζαχαροπλαστών και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος. Την πλήρη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών εξέφρασε και ο πρόεδρός του, Βύρων Παππάς.

Τέλος ο γραμματέας του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών, Θωμάς Μητσιόπουλος, έδωσε και κάποιες εντυπωσιακές λεπτομέρειες αναφέροντας ότι τα υλικά που θα απαιτηθούν είναι 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια. Για την πουτίγκα θα εργαστούν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, θα έρθουν στην πόλη ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις, ενώ θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας, Ιωάννης Γλύκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε