Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Απόδραση” από το Γεντί Κουλέ με 180 ποδήλατα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέσα από τις φυλακές του Γεντί Κουλέ θα ξεχυθούν την επόμενη Κυριακή δεκάδες ποδηλάτες, στην πιο θεαματική απόδραση όλων των εποχών! Οι «κρατούμενοι», με τα ποδήλατά τους και την προστατευτική τους στολή, θα δώσουν αγώνα με τον χρόνο, σε μια κατάβαση προς την ελευθερία, που θα καταλήξει στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ιστορικά σοκάκια, αρχαία μνημεία και απότομα σκαλοπάτια θα οδηγήσουν τους δίτροχους αναβάτες, από τα τείχη του Επταπυργίου και μέσα από πετρόχτιστα καλντερίμια της Άνω Πόλης, στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά για να τερματίσουν στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για τον 1ο αγώνα κατάβασης τύπου Downtown, που διοργανώνεται σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Νεότητας Εθελοντών και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ομάδα προώθησης του ποδηλάτου BikeRespect.

Στο «Yedi Κule Runaway» θα συμμετέχουν 180 ποδηλάτες, ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, μ’ ένα θεαματικό … άλμα των συμμετεχόντων μέσα από το Γεντί Κουλέ.

«Η ‘απόδραση’ θα γίνει πίσω από τις φυλακές, στα μισογκρεμισμένα τείχη, με τη βοήθεια μιας ξύλινης ράμπας, που έχει ήδη στηθεί για τον σκοπό αυτό. Άλλες 8 ράμπες θα στηθούν σε όλη τη διαδρομή του αγώνα, που παρουσιάζει βαθμό δυσκολίας ανάλογο με την ταχύτητα που θέλει να αναπτύξει ο ποδηλάτης», εξηγεί ο Κώστας Συμελίδης από το BikeRespect.

«Επιλέξαμε το Επταπύργιο γιατί, εκτός από τη θέση του ψηλά στην πόλη, θέλαμε να το αναδείξουμε, σε συνεργασία πάντα με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων», σημειώνει από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Νεότητας Εθελοντών και Αθλητισμού Μαρία Πασχαλίδου.

Χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι η υψομετρική της διαφορά, καθώς από την εκκίνηση, στο Γεντί Κουλέ, μέχρι τον τερματισμό, στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι 170 μέτρα και η απόστασή της 2200 μέτρα. Στο σύνολό της είναι κατηφορική πέραν ενός σημείου 300 μέτρων, που ανηφορίζει με ελάχιστη κλίση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της Κυριακής, από τις 10.00 και έως τις 14.00, κάθε αγωνιζόμενος θα πρέπει να κάνει, δοκιμαστικά, δύο τουλάχιστον καταβάσεις αναγνώρισης πριν από τις επίσημες χρονομετρημένες προσπάθειες, ειδάλλως δεν θα του επιτραπεί να πάρει εκκίνηση για τις επίσημες χρονομετρημένες. Θα ακολουθήσει ο προκριματικός αγώνας και μετά ο τελικός, με χρηματικά έπαθλα 1000 ευρώ στον πρώτο, 500 ευρώ στον δεύτερο και 200 ευρώ στον τρίτο.

Οι αθλητές πρέπει να φορούν υποχρεωτικά κράνος κλειστού τύπου, επιγονατίδες και προστατευτικό θώρακα, να ολοκληρώσουν δύο καταβάσεις προπόνησης και μία πρόκρισης με επιτυχία και να φέρουν το νούμερο που θα τους δώσει η γραμματεία στο τιμόνι του ποδηλάτου τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται μέσω της ιστοσελίδας ενώ χορηγός της διοργάνωσης είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε