Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διαφήμιζε ταξίδια μέσω Facebook και όταν έπαιρνε τα λεφτά … άρχιζαν τα “παρατράγουδα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, για απάτη μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξαπατούσε πολίτες μέσω υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία διαφήμιζε με διάφορα προφίλ στο Facebook.

Ο 29χρονος, μέσω των  οργανωμένων πακέτων ταξιδιών που διαφήμιζε, έπαιρνε χρήματα από πολίτες, δήθεν για τη διοργάνωση και πραγματοποίησή τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν θύματά του, αν και είχαν πληρώσει για ταξίδια τα οποία διοργανώνονταν μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου του 29χρονου, αυτά ακυρώνονταν ή μεταβαλλόταν η ημερομηνία πραγματοποίησης τους χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εκδόσεις των εισιτηρίων ή οι κρατήσεις στα αντίστοιχα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν γίνονταν ενώ σε κάποιες άλλες, οι ίδιοι είχαν παρατηρήσει υπερχρεώσεις των πιστωτικών τους καρτών.

Από τη ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που έκαναν στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο 29χρονος ως ο διαχειριστής των επίμαχων ‘’προφίλ’’ του Facebook, και οργανωτής των δήθεν ταξιδιωτικών πακέτων.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε ένας σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αφής .

Ο 29χρονος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των όρων του αυτοφώρου ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Βοιωτία: 14χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους και τους έκλεβε!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε