Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση, συνθήματα αλλά κανένας βουλευτής στη μαθητική παρέλαση!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για πρώτη φορά στην εξέδρα των επισήμων δεν βρέθηκε υπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη μαθητική παρέλαση… (δείτε φωτό και βίντεο)

Ένα σχολείο συντεταγμένα γύρισε το κεφάλι του προς την αντίθετη πλευρά ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά από προτροπές των καθηγητών.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, το «παρών» στην εξέδρα των επισήμων έδωσαν μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Υπήρχαν τρία μπλοκ διαμαρτυρίας, από τους καθηγητές, που δεν φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια αλλά είχαν αναρτημένα πανό, τους Αγανακτισμένους, αλλά και ένα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Και τα τρία μπλοκ μάλιστα, μετά το τέλος της παρέλασης, πραγματοποίησαν πορεία μπροστά στην εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα. Δείτε τα βίντεο από το thousandnews.gr


Απέναντι από τους επίσημους, είχαν πάρει θέση οι καθηγητές, όπου φώναζαν σε κάθε σχολείο που περνούσε το σύνθημα «Στρίψτε το κεφάλι αριστερά – Δείξτε το δρόμο για τη λευτεριά»

Συντεταγμένα, μόνο ένα σχολείο γύρισε το κεφάλι τους προς την αντίθετη πλευρά από τους επισήμους. Αμέσως μόλις τελείωσε η παρέλαση, οι επίσημοι έφυγαν άρον άρον από την εξέδρα.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η μαθητική νεολαία είναι ότι πολυτιμότερο έχει σήμερα η Ελλάδα. Όλοι εκείνοι που διαχρονικά οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν, οφείλουν ένα ειλικρινές συγνώμη στη νέα γενιά, η οποία πολύ φοβάμαι ότι με τις νέες αποφάσεις θα δεχτεί επιτήρηση και επιτρόπους μόνιμους στα οράματά της» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σχολίασε ως δυσάρεστο γεγονός την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων.

«Δυστυχώς την σημερινή ημέρα αυτή της γιορτής, που βλέπουμε τα νιάτα να παρελαύνουν με ζωντάνια, βρισκόμαστε σε μία οικονομική κατάσταση, όπου το μέλλον διαφαίνεται σκοτεινό. Οφείλουμε, παρά τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, η γενιά η δική μας και οι προηγούμενες, να μην ξανακάνουμε λάθη του παρελθόντος. Το οφείλουμε στα παιδιά» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που ζούμε, καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί, ουσιαστικά και συμβολικά, να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια αναμόρφωσης του κράτους, τους έθνους, της παιδείας μας. Ιστορικές στιγμές γιορτάζονται σήμερα και δεν πρέπει να έχουν καμία άλλη, παρά την συμβολική και ουσιαστική αξία που πρέπει, δεν μπορεί να μετατρέπονται σε θέαμα για τις τηλεοπτικές κάμερες», δήλωσε ο διευθυντής της περιφέρειας εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μπεγλίτης για το γιουχάρισμα: “Δε με ενδιαφέρει να τσαλακώσω το πολιτικό μου προφίλ”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε