Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Η κυβέρνηση είναι πολύ πιο ανθυγιεινή από τα σκουπίδια”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Μπουτάρη – Διαβάστε τι ζητούν οι εργαζόμενοι για να αρχίσει η αποκομιδή των 5.000 τόνων σκουπιδιών, που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης…

Την ελπίδα να τερματιστεί απόψε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα και από τις 24.00 το βράδυ να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του Δήμου.

Ωστόσο τόνισε ότι μόνο στον κεντρικό δήμο της πόλης έχουν συσσωρευτεί πάνω από πέντε χιλιάδες τόνους σκουπίδια γεγονός που σημαίνει ότι η πόλη δεν πρόκειται να «καθαρίσει» σε λιγότερο χρονικό διάστημα από πέντε μέρες. Σε ό,τι αφορά την επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα τόνισε ότι ο δήμος δεν επιθυμεί να φτάσει στο σημείο αυτό και θα προτιμούσε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί με τη λήξη της απεργίας και τη συμβολή των εργαζομένων.

Για την ενδεχόμενη εμπλοκή των ιδιωτών σχολίασε ότι αν δεν επαρκέσουν τα αυτοκίνητα του δήμου για να καθαρίσει η πόλη γρήγορα, τότε θα αναζητηθούν οχήματα και από ιδιώτες προκειμένου να τα λειτουργήσει το προσωπικό του δήμου. Πάντως υπογράμμισε ότι η λύση αυτή κοστίζει και δεν είναι προτιμητέα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης Ηλίας Μανουσαρίδης κάλεσε την ΠΟΕ – ΟΤΑ να αποφασίσει συνέχιση της απεργίας και δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα αγνοήσουν την επιστράτευση, ωστόσο δεν θα παρεμποδιστούν αν επιθυμήσουν να δουλέψουν.

Σε περίπτωση λήξης της απεργίας διευκρίνισε ότι θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών εφόσον λάβουν τουλάχιστον έναντι από τη διοίκηση οι χίλιοι περίπου συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που είναι απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του Δήμου ζήτησαν να ληφθεί, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, απόφαση συμπαράστασης στα αιτήματά τους, αίτημα για το οποίο, κατά τον κ. Μανουσαρίδη, υπήρξε θετική δέσμευση από την πλευρά του δημάρχου.

«Θέλουμε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα βγάλει κανέναν εργαζόμενο σε εφεδρεία, ούτε θα στείλει λίστα για εφεδρεία, δεν θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος και τρίτον δεν θα μπει ιδιώτης σε υπηρεσία του Δήμου» είπε και πρόσθεσε: «έχω την αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ πιο ανθυγιεινή από τα σκουπίδια. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πάτρα: Στους δρόμους της πόλης 4.000 τόνοι σκουπιδιών!

«Πάρτε πίσω την επιστράτευση» – Νέα 24ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

Πνιγμένη στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη – Κλειστά σήμερα τα Δημαρχεία

Περισσότερες από 10 ημέρες για να μαζευτούν τα σκουπίδια – Παραμένει το μπάχαλο με την επιστράτευση!

Επίταξη μόνο στα χαρτιά- Παράνομη η απεργία λέει το δικαστήριο

Πολιτική επιστράτευση ακούμε αλλά πολιτική επιστράτευση δεν βλέπουμε

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε