Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: ''Καταφύγια'' για τους άστεγους, εξασφάλισε ο δήμος

Θεσσαλονίκη: ''Καταφύγια'' για τους άστεγους, εξασφάλισε ο δήμος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2012 | 12:21
Πρώτη δημοσίευση: 16.01.2012 | 12:12

Την ώρα που οι άστεγοι στην πόλη, αυξάνονται διαρκώς, ο δήμος εξασφάλισε δύο χώρους για να προσφέρει ζεστασιά στους άστεγους...

Δύο «καταφύγια» για τους άστεγους πολίτες, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, εξασφάλισε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους, που θα είναι προσβάσιμοι σε όσους έχουν ανάγκη από προσωρινή φιλοξενία εξαιτίας του ψύχους, όλο το 24ωρο στη διάρκεια των επόμενων ημερών.

«Οι συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη να στεγαστούν και να προφυλαχτούν από το κρύο, μπορούν αυτές τις ημέρες να βρουν καταφύγιο σε θερμαινόμενους χώρους. Ωστόσο, προοπτική μας είναι να υπάρξει στο μέλλον μία μόνιμη λύση για τη στέγαση τους», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

«Οι άστεγοι θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση. Είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι, με ευαισθησία. Θα πρέπει να κάνουμε μία κίνηση με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που έχουν τεχνογνωσία, και με κοινωνική λειτουργό να τους καταγράψουμε», πρόσθεσε η κ.Γούλα.

Οι δύο χώροι που θα φιλοξενήσουν τους άστεγους είναι το Ε’ ΚΑΠΗ στην οδό Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και το 13ο Γυμνάσιο στην οδό Εθν.Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο