Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταλήψεις και πορείες φοιτητών!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τις αποφάσεις τους για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με καταλήψεις σε σχολές και τμήματα…

ανανέωσαν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ από χθες λειτουργεί κανονικά το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέος γύρος γενικών συνελεύσεων με ζητούμενο την κατάληψη.

Tο συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τις καταλήψεις έως ότου αποσυρθεί ο νόμος για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), από την πλατεία Χημείου, και του Συντονιστικού των καταλήψεων, από το Πολυτεχνείο, ενάντια στο νέο νόμο.

Κινητοποιήσεις και σε σχολεία
Επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ έχουν ξεκινήσει καθημερινές εξορμήσεις σε σχολειά της πόλης, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για τα δικαιώματά τους στην δημόσια εκπαίδευση, με αφορμή τις ελλείψεις σε διδακτικό υλικό και διδάσκοντες.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με συμβολικές καταλήψεις όλων των σχολείων του νομού, κατά τις δύο πρώτες ώρες των μαθημάτων, την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό – που παρατηρούνται κυρίως στα ειδικά μαθήματα – και καταγγέλλουν το υπουργείο για ολιγωρία. «Οι καταλήψεις από τους γονείς θα είναι συμβολικές, δεν πρόκειται να κλείσουμε τα σχολεία και να βγάλουμε έξω τους μαθητές» διευκρίνισε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Νικόλαος Σιδερόπουλος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε