Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: To δώρο του Μπουτάρη για να σταματήσει η αφισορύπανση!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με μηνύσεις και πρόστιμα απειλεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης όσους ρυπαίνουν παράνομα με αφίσες την πόλη και με μία σειρά από μέτρα που λαμβάνει επιδιώκει να βάλει τέλος στο φαινόμενο αυτό…

”Tο θέαμα είναι αισχρό και το κόστος του καθαρισμού της πόλης τεράστιο. Οι προειδοποιήσεις μας τελείωσαν, τώρα θα αρχίσουν να πέφτουν μηνύσεις και πρόστιμα”, δήλωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Επιπλέον, ανέφερε πως ο δήμος παραχωρεί δωρεάν 22 διαφημιστικές πινακίδες, ώστε οι εταιρίες διασκέδασης και πολιτισμού να προβάλλουν στους πολίτες τις εκδηλώσεις τους, ενώ παράλληλα θα μεταδίδονται τα ανάλογα διαφημιστικά σποτ από τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, που παρέστησαν στη συνέντευξη Τύπου στάθηκαν στα χρήματα που απαιτούνται για τον καθαρισμό της πόλης από τις αφίσες αλλά και στις χαμένες ώρες του εργατικού προσωπικού.

Το παρών έδωσε και ο Γιώργος Γεωργιάδης, εκπρόσωπος εταιρίας πέντε γνωστών συναυλιακών χώρων στη Θεσσαλονίκη. ”Τα πρόστιμα ήταν και είναι δυσβάσταχτα για κάθε επιχειρηματία. Μέχρι τώρα ήμασταν σε αδιέξοδο γιατί δεν υπήρχαν νόμιμοι χώροι να διαφημίζουμε τις εκδηλώσεις μας. Οι πινακίδες μπορεί να μην είναι αρκετές, όμως είναι ένα θετικό βήμα και είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε την παράνομη και ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση και να περάσουμε σε εναλλακτικούς τρόπους ενημέρωσης”, είπε.

Σημειώνεται πως από τις αρχές του 2011 έχουν επιβληθεί από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης πρόστιμα που ξεπερνούν τις 116.000 ευρώ για τις παράνομες αφισοκολλήσεις, ωστόσο όπως τονίστηκε από τον κ. Καπόν απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να εισπραχθούν τα πρόστιμα λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε