Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα κτήματα έγιναν "λίμνες" - Απελπισμένοι οι παραγωγοί της Αρχαίας Ολυμπίας

Τα κτήματα έγιναν `λίμνες` - Απελπισμένοι οι παραγωγοί της Αρχαίας Ολυμπίας
φωτό από patrisnews
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2013 | 13:01
Πρώτη δημοσίευση: 27.01.2013 | 13:00

Σε απόγνωση βρίσκονται τις τελευταίες μέρες oι αγρότες που τα κτήματα τους βρίσκονται κοντά στο βιολογικό καθαρισμό της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τα χωράφια τους έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί ολοσχερώς η παραγωγή.

Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών στο patrisnews, δεν έχουν δει ξανά τόσο μεγάλη καταστροφή, ενώ φαίνεται πως τα χωράφια τους απειλούνται και από το ποτάμι που βρίσκεται δίπλα, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα επεσήμαναν, το πρόβλημα φαίνεται να ξεκινά από τον βιολογικό καθαρισμό, ο οποίος έχει δημιουργηθεί πιο χαμηλά από το ύψος του ποταμού, με το ανάχωμα που έχει «πέσει» να μην μπορεί να βοηθήσει.

Όπως γράφει το patrisnews οι ιδιοκτήτες των χωραφιών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, επισημαίνουν πως θα πρέπει να ενδιαφερθεί η πολιτεία και άμεσα να ενισχύσει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής με τη δημιουργία ενός αντλιοστασίου που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, κάτι που θα προσφέρει και προστασία και στον βιολογικό καθαρισμό.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα "Τοπικά Νέα"




   Διαδώστε αυτό το άρθρο