Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τιθορέα: Στον εισαγγελέα ο Δήμαρχος για τον βράχο που ισοπέδωσε σπίτια

ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται να κοιμηθούν στα σπίτια τους καθώς ο εφιάλτης ξυπνά και πάλι μετά από 11 χρόνια.

Η κατολίσθηση του τεράστιου βράχου ισοπέδωσε σπίτια και προκάλεσε τεράστια ανησυχία στους κατοίκους καθώς από θαύμα δεν άφησε πίσω της ανθρώπινα θύματα. Πολλοί υποστηρίζουν πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση θα εγκαταλείψουν το χωριό.

Χθες βράδυ συγκαλέστηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που αποφάσισε, σύμφωνα με το lamiareport, να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια που έμεινε χωρίς σπίτι. Ο Δήμαρχος κ. Ντούρος θα πάει στον εισαγγελέα ώστε όλοι οι υπεύθυνοι να βρεθούν προ των ευθυνών τους.

“Πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα προστατευτικό πλέγμα και μετά να αντιμετωπιστεί μόνιμα το πρόβλημα όπως στα Τέμπη. Τόσα χρόνια το πρόβλημα το έκρυβαν στα συρτάρια, ενώ οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι ο κίνδυνος καραδοκεί πάνω από τα κεφάλια μας”, είπαν χθες στο Δημοτικό συμβούλιο κάτοικοι της περιοχής. Το ειδικό κλιμάκιο από το ΙΓΜΕ που θα φτάσει στο σημείο για να εκτιμήσει την κατάσταση θα αποδώσει κάποιες από τις ευθύνες.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι το γεγονός ότι πολλές οικογένειες δεν θα ρισκάρουν να επισκεφτούν για να κάνουν Χριστούγεννα στο χωριό.

Διαβάστε επίσης: Βράχος ισοπέδωσε δύο σπίτια

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε