Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το μυστικό της Αμφίπολης, ο Σαμαράς και ο… Καραμανλής

Το μυστικό της Αμφίπολης, ο Σαμαράς και ο… Καραμανλής

Αιφνιδιαστικά το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, βρέθηκε στην Αμφίπολη και στον χώρο των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Το… παρασκήνιο της πρωθυπουργικής επίσκεψης στην Αμφίπολη, με την οποία δόθηκε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, αποκαλύπτει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης.

«Κώστα, πάμε τώρα στην Αμφίπολη» είπε στο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός στον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα και πήραν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Ελευσίνα και προσγειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί τους ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού Γεωργία, η οποία, αναφέρει το δημοσίευμα, έμεινε για πολλή ώρα παρατηρώντας τους εξαίρετους χρωματισμούς στα θραύσματα του τοίχου των ανασκαφών.
Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού είχε εγκρίνει κονδύλια για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου τούς υποδέχθηκε ένας… Καραμανλής: «Ένας Καραμανλής φρουρεί τον χώρο» είπε ο κ. Τασούλας και έκανε τις συστάσεις στον πρωθυπουργό, αναφέρει το δημοσίευμα. Του συνέστησε τον αστυνόμο Ιωάννη Καραµανλή, ο οποίος πάντως δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στην υποδοχή ήταν και δύο γυναίκες, η Αικατερίνη Περιστέρη, προϊστάμενη της ΚΗ’ Εφορείας και η Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Μόλις ο πρωθυπουργός ανέβηκε τη σιδερένια σκαλωσιά και βρέθηκε μπροστά στις δύο σφίγγες που κοιτάει η μία την άλλη σαν ακοίμητοι φρουροί του χώρου είπε: «Πρώτη φορά στη ζωή μου βρίσκομαι τόσο κοντά σε ένα σπουδαίο μυστικό».

Ένα… μυστικό που οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο ζητούν επιμόνως να μάθουν, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού κράτησε το στόμα του ερμητικά κλειστό.

«Περιμέναμε 2.500 χρόνια για να δούμε τι συμβαίνει και τώρα δεν μπορείτε εσείς να περιμένετε τρεις εβδομάδες;».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISIS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές φωτογραφίες μέσα απ’ την αρχαία Αμφίπολη – Τί είδε ο Σαμαράς και η αινιγματική του δήλωση

Σαμαράς: “Κάντε υπομονή λίγες μέρες. Εξαιρετικό εύρημα, η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί”

Στην Αμφίπολη ο Σαμαράς – Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και τους βασιλικούς τάφους

Βίντεο: Οι πρώτες εικόνες από τον βασιλικό τάφο της αρχαίας Αμφίπολης

Κοντά σε σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη – Ενδείξεις για μεγάλο βασιλικό τάφο – Πιθανόν να ανήκει στον γιο ή τη γυναίκα του Μ.Αλεξάνδρου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε