Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τραγωδία στη Λέσβο: 16 νεκροί σε ναυάγιο – Βυθίστηκε το σκάφος τους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται το σημερινό ναυάγιο, ανοικτά της Μήθυμνας (Μόλυβου), όταν νωρίς το πρωί ανατράπηκε πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί ζωτανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Επίσης, έχουν περισυλλεγεί, από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex, εννέα σοροί. Άλλοι επτά σοροί έχουν περισυλλεγεί από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η μία γυναίκα ναυαγός (η έγκυος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κατάσταση σοκ), η βάρκα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από παραλία στην ακτή απέναντι από τη Λέσβο και ανατράπηκε για άγνωστους λόγους. Η διασωθείσα γυναίκα ανέφερε τον πιθανό αριθμό των επιβαινόντων. Πάντως, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοι, σχετικά πολύ μικρής έντασης, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούσαν ότι η ανατροπή δεν μπορεί να έγινε εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

Η τραγωδία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12:00, όταν βρέθηκαν οι πρώτοι νεκροί στη θάλασσα από πλοίο της Frontex. Αμέσως άρχισε η επιχείρηση, από θαλάσσης και αέρος, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex με τη συμμετοχή και αλιευτικών σαφών της περιοχής, η οποία συνεχίζεται αφού, όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

 

Η νέα τραγωδία έρχεται να φωτίσει και πάλι το δράμα προσφύγων και μεταναστών που συνεχίζεται και φέτος. Με τους επιτήδειους διακινητές να θησαυρίζουν από τη μια και από την άλλη αβοήθητους και απελπισμένους ανθρώπους να πληρώνουν με τη ζωή τους το τίμημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε