Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βόλος: Οικογένεια ζει χωρίς καλοριφέρ και τουαλέτα!

Βόλος: Οικογένεια ζει χωρίς καλοριφέρ και τουαλέτα!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.03.2012 | 19:42
Πρώτη δημοσίευση: 05.03.2012 | 19:28

Σε άθλιες συνθήκες ζει μια οικογένεια στον οικισμό Αγίου Ονουφρίου, στο Βόλο, για την οποία ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας Γιάννης Γκουντέλιας ζητά την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

"Διαπιστώσαμε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι άθλιες. Η οικία τους δεν έχει καν τα απαραίτητα για την υγιεινή διαβίωσή τους (θέρμανση, ζεστό νερό, τουαλέτα) και τόσο ο εσωτερικός όσο και ο περιβάλλων χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια και άχρηστα πράγματα" λέει στη σχετική επιστολή του ο κύριος Γκουντέλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας, μετά από γραπτή ενημέρωση από κοινωνική λειτουργό του προγράμματος "Βοήθεια Στο Σπίτι".

Ο κύριος Γκουντέλιας ζητά από την αρμόδια Διεύθυνση να προγραμματιστεί άμεσα επίσκεψη από Επόπτη Υγείας, για  να αξιολογηθεί το περιστατικό και οι συνθήκες διαβίωσης, να καθαριστεί το σπίτι και να υπάρξει μέριμνα για τη συνδρομή κοινωνικού λειτουργού-ψυχολόγου, με σκοπό την υποστήριξη των δυο ατόμων που μένουν εκεί.

Ο αντιδήμαρχος ζητά, επίσης, ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για άλλες ενέργειες, που απαιτούνται, για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της κατάστασης για τα μέλη της οικογένειας, τους γείτονες και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη ζούσε για 9 μήνες χωρίς ρεύμα   Διαδώστε αυτό το άρθρο