Πέμπτη, 13 Ιουν.
37oC Αθήνα

Χανιά: Ανατροπές και νέες μαρτυρίες για την εξαφάνιση του αστυνομικού Αντώνη Δημοτάκη στην Αθήνα [vid]

ΦΩΤΟ από anikolouli.gr
ΦΩΤΟ από anikolouli.gr

Οι τελευταίες κινήσεις του αστυνομικού σε κάμερες ασφαλείας. Νέες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης…

του Χανιώτη αστυνομικού ήρθαν στο “φως” στην τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Χθες το βράδυ, μάρτυρας αποκάλυψε για πρώτη φορά, όλα όσα είδε πριν ανοίξει η γη και “καταπιεί” τον 38χρονο Κρητικό. Ένας ύποπτος άνδρας εμφανίστηκε στην γειτονιά του αστυνομικού περίπου είκοσι μέρες πριν εξαφανιστεί, την Τετάρτη 26 Απριλίου. Ρωτούσε να μάθει που μένει και ποιο είναι το αμάξι του. Σύμφωνα με την μαρτυρία είχε εντοπίσει το σπίτι του 38χρονου, το οποίο και παρακολουθούσε. Ο άνδρας αυτός εθεάθη πάλι κάτω από το σπίτι του Δημοτάκη μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το υλικό της εκπομπής, ο Φώτης Σταύρου ισχυρίστηκε πως στις επτά και μισή το απόγευμα της ημέρας που εξαφανίστηκε ο αστυνομικός, επιβιβάστηκε στο ταξί του κάποιος που του έμοιαζε, από την οδό Καισαρείας στον Βύρωνα. Του ζήτησε να τον μεταφέρει στα νότια προάστια και τον άφησε στο παρκινγκ του καταστήματος «Παλμιέ Μπιστρό», σχεδόν απέναντι από το νοσοκομείο Βούλας. Ο επιβάτης στην εικοσάλεπτη διαδρομή του είπε πως είναι αστυνομικός και ότι υπηρετούσε στην ΥΜΕΤ.

«Είχε έντονη νευρικότητα και έτριβε τις παλάμες του στα γόνατα. Φαινόταν σαν κάτι σοβαρό να τον απασχολούσε και μιλούσε αγχωμένα. Δεν κρατούσε κανένα αντικείμενο» τόνισε ο μάρτυρας – οδηγός ταξί. Μετά το στίγμα που έδωσε ο μάρτυρας, το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής δέχτηκε μια σοβαρή πληροφορία που οδηγούσε στην ίδια περιοχή της Βούλας. Τηλεθεατές που βρέθηκαν σε γήπεδο άθλησης στο σημείο, είκοσι περίπου μέρες μετά την εξαφάνιση του αστυνομικού, ένιωσαν μια έντονη δυσοσμία και το σκυλί τους γαύγιζε ασταμάτητα. Προερχόταν από κοντινή, δύσβατη περιοχή με βλάστηση.

Δεν σκέφτηκαν τότε να ειδοποιήσουν τις Αρχές. Ακούγοντας τον οδηγό ταξί να λέει στο «Τούνελ» για τη μεταφορά του επιβάτη στον ίδιο χώρο, ανέφεραν το περιστατικό για να ερευνηθεί. Αμέσως μεγάλη ομάδα εθελοντών έφυγαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Βύρωνα για να μεταβούν στη Βούλα. Αργότερα ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου τους συναδέλφους του για τη δυσκολία της έρευνας που έπρεπε να συνεχιστεί με το φως της μέρας. Λίγο πριν κλείσει η εκπομπή, το κέντρο αναστατώθηκε από μία νέα πληροφορία που έφτασε από τους εθελοντές. Κάτοικοι της περιοχής τους ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα, άτομο που μοιάζει καταπληκτικά στον αστυνομικό, περιπλανιέται στο βουνό της Βούλας αλλά και κοντά στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον αδελφό του ο Αντώνης αγαπούσε τη δουλειά του και ήταν πολύ τυπικός. Το μόνο μελανό σημείο ήταν μια μικροπαρεξήγηση με έναν συνάδελφο του στην προηγούμενη υπηρεσία του. Ο αδελφός του Αντώνη, τον περιέγραψε σαν έναν άνθρωπο χαμογελαστό, τακτοποιημένο επαγγελματικά, που έκανε όνειρα για το μέλλον. «Στο μόνο λογικό συμπέρασμα που καταλήγουμε σαν οικογένεια, είναι πως του έχουν κάνει κακό. Κάτι έγινε. Μιλάμε για ένοπλο αστυνομικό. Κάποιοι χρησιμοποίησαν βία για να τον βγάλουν έξω; Κάτι δεν κολλάει».

Αν ο Δημοτάκης έφυγε πεζός από το σπίτι του θα ακολουθούσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η μία θα ήταν προς τον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής στην Ανδριανουπόλεως και η άλλη στη Φορμίωνος, προς το Παγκράτι . Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κανένας μάρτυρας που να τον είδε σε αυτές τις διαδρομές. «Ελπίζουμε να υπάρξει έστω και μία ανώνυμη μαρτυρία ότι κάπου τον είδαν. Ο καιρός περνάει και κάθε μέρα είναι δυσκολότερη για την οικογένεια μας. Εμείς νομίζουμε ότι είναι ακόμα ζωντανός και περιμένουμε ένα φως από αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: anikolouli.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε