Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χανιά: Κλείνει η μονάδα νεογνών του νοσοκομείου!

Χανιά: Κλείνει η μονάδα νεογνών του νοσοκομείου!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2011 | 16:15
Πρώτη δημοσίευση: 01.03.2011 | 16:02

Μια μονάδα που δημιουργήθηκε έπειτα από πολύχρονες, επίπονες και επίμονες προσπάθειες, εγκαινιάστηκε πανηγυρικά πριν δυόμισι χρόνια αλλά αφέθηκε στη μοίρα της, αναστέλλει τη λειτουργία της...

με τα νεογνά που χρήζουν νοσηλείας να βρίσκονται ξανά στο έλεος της… απόστασης μέχρι το Ηράκλειο ή και συχνά έως την Αθήνα. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας στην οποία τις τελευταίες οχτώ μέρες εφημέρευε μόνο μία νεογνολόγος. 

''Δυστυχώς από σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι ως νοσοκομείο να αναστείλουμε την λειτουργία της ενδιάμεσης μονάδας νεογνών που έχουμε εδώ για τους λόγους ότι μένουμε χωρίς ιατρικό προσωπικό''.  Η εξέλιξη αυτή συζητήθηκε το μεσημέρι στην συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου όπου και αποφασίσθηκε η άμεση προκήρυξη των 4 θέσεων που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει η μονάδα.

Η νεοπροσληφθείσα επιμελήτρια που είχε ορκιστεί πριν λίγο καιρό πήρε αναρρωτική άδεια επειδή βρίσκεται σε εγκυμοσύνη και η διευθύντρια της Μονάδας ζήτησε, επίσης, άδεια άνευ αποδοχών για λόγους υγείας. Έτσι η ενδιάμεση μονάδα έμεινε χωρίς γιατρούς κάτι φυσικά που καθιστά αδύνατη τη λειτουργικά της με την μια νεογνολογο. Στόχος της διοίκησης του νοσοκομείου είναι η μονάδα να ξαναλειτουργησει άμεσα ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν τις θέσεις.

Η διοίκηση του νοσοκομείου θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση μέσα όμως από την λειτουργία της μονάδας όχι ως ενδιάμεσης ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις νεογνών στο Ηράκλειο αλλά και την Αθήνα. Στην παρούσα φάση αν χρειασθεί η μεταφορά νεογνού από τα Χανιά θα επιστρατευθούν γιατροί από την παιδιατρική κλινική και το αναισθησιολογικο τμήμα του νοσοκομείου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο