Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα για τις διακοπές νερού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πήγε ο Δήμαρχος στον εισαγγελέα Χανίων και του είπε να διερευνήσει πού πάει το νερό.

Αφορμή στάθηκαν οι συνεχείς διακοπές νερού, με την τελευταία να γίνεται χθες το απόγευμα.  Σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχαίτευσης (ΔΕΥΑΧ), οι ποσότητες νερού που τους έστειλε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης ήταν λιγότερες από τις ανάγκες τους, κατά 2.000 κυβικά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, πρόβλημα υπάρχει και στα δίκτυα πυρόσβεσης του δήμου ενώ είναι ορατό και το ενδεχόμενο βλαβών στο δίκτυο, καθώς στις σωλήνες ύδρευσης μπαίνει αέρας.

” Απευθυνθήκαμε στη δικαιοσύνη. Ζητάω σε πρώτο βαθμό την παρέμβαση του εισαγγελέα, με βάση την νομοθεσία η οποία λέει ότι η ύδρευση προηγείται της άρδευσης. Ζητάω την παρέμβαση του εισαγγελέα λέγοντάς του ότι τα Χανιά είναι μια πόλη με το μισό πληθυσμό του νομού και ζητάμε το 15% της ημερησίας παραγωγής του ΟΑΔΥΚ. Από εκεί και πέρα καταθέτουμε αίτημα που σχετίζεται με την προσκόμιση στοιχείων από τον ΟΑΔΥΚ, μελετάμε και ανάλογα θα προχωρήσουμε με βάση πάντα την νομοθεσία. Εμείς δεν σκοπεύουμε να παίξουμε, ούτε με την υγεία, ούτε με την ασφάλεια των κατοίκων αυτής της πόλης”, είπε ο Δήμαρχος.

Το μεσημέρι η ΔΕΥΑΧ έβγαλε ανακοίνωση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέων διακοπών νερού σήμερα το απόγευμα. Και ο ΟΑΔΥΚ ανακοίνωσε ότι από σήμερα επιβάλλονται πρόσθετοι περιορισμοί στη διανομή του αρδευτικού νερού. Συγκεκριμένα, θα περιοριστεί ο χρόνος άρδευσης κατά 50%, δηλαδή τις ημέρες που αρδεύονταν οι περιοχές από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, γίνεται από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και μάλιστα εκ περιτροπής. Άλλες περιοχές θα παίρνουν νερό Δευτέρα, Τέταρτη και Παρασκευή και άλλες Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε