Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Χιλιάδες Χιώτες στο δρόμο για το προσφυγικό [vid]

ΦΩΤΌ από politischios
ΦΩΤΌ από politischios

Δυναμική ήταν η συγκέντρωση που έκανε η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, ενάντια “στην επιχειρούμενη μετατροπή του νησιού σε ένα απέραντο hotspot”.

Περισσότεροι από 3.000 ήταν σύμφωνα με το politischios, οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του νησιού, για να στείλουν μήνυμα ότι “η Χίος ουδέποτε υπήρξε αφιλόξενη και ξενοφοβική δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τη θυσιάσει στον βωμό του μεταναστευτικό και της ευρωπαϊκής αδράνειας”.

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης όσο και ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς παρακολούθησαν την κινητοποίηση από τις παρυφές της πλατείας Βουνακίου αρκούμενοι μόνο να δηλώσουν ότι βρέθηκαν εκεί προκειμένου να ακούσουν τους προβληματισμούς και τα αιτήματα της κοινωνίας. Το παρών έδωσε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης που σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι “σήμερα διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει το νησί. Η Χίος φιλοξενεί τον δωδεκαπλάσιο αριθμό μεταναστών από τον εθνικό μέσο όρο”.

Η πορεία και τα κλειστά μαγαζιά

Αμέσως μετά τις ομιλίες οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την Πλατεία Βουνακίου προς το ξενοδοχείο Χανδρής. Για πρώτη φορά μάλιστα καφετέριες και λοιπά καταστήματα είχαν κατεβάσει ρολά συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην κινητοποίηση. Να σημειωθεί ότι το μέγεθος της συμμετοχής του κόσμου ήταν τέτοιο που ενώ η κορυφή της πορείας βρίσκονταν στο ξενοδοχείο “Χανδρής” η ουρά της ήταν στην αρχή της λεωφόρου Αιγαίου.

Το παγχιακό συλλαλητήριοο καλύφθηκε από δεκάδες ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού ανάμεσα στα οποία το A.P., το Reuters και το Anadolu Agency της Τουρκίας.

Πηγή: politischios

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε