Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χρυσός στην Ελλάδα εκτοξεύει μετοχές στην Αυστραλία

Χρυσός στην Ελλάδα εκτοξεύει μετοχές στην Αυστραλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.04.2012 | 10:25
Πρώτη δημοσίευση: 27.04.2012 | 10:13

Eντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές της εταιρείας Glory Resources η οποία δραστηριοποιείται στη βορειο-ανατολική Ελλάδα και πρόκειται να προβεί στην εξόρυξη χρυσού στις Σάπες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian αν και η Ελλάδα "δεν ευνοούσε, ούτε διευκόλυνε τις επενδυτικές προσπάθειες στον μεταλλευτικό τομέα, προς μεγάλη έκπληξη όλων, έκανε στροφή μειώνοντας τους γραφειοκρατικούς περιορισμούς και αγκυλώσεις, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των γνωστών σε όλους ευρύτατων μεταλλευτικών δυνατοτήτων της".

Όπως σχολιάζεται μάλιστα η τόνωση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για εκμετάλλευση του πλούτου του ελληνικού υπεδάφους, αποτελεί μία από τις "τελευταίες ελπίδες της χώρας να αποπληρώσει τους δανειστές της".

Ενδεικτική είναι, εξάλλου, και η "περιβαλλοντική έγκριση που δόθηκε το προηγούμενο έτος για την εξόρυξη χρυσού στο λόφο Πέραμα σε εταιρεία καναδικών συμφερόντων", κίνηση η οποία, σύμφωνα με το άρθρο, "σηματοδοτεί την προσπάθεια της Ελλάδας να προσελκύσει ξένους επενδυτές για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της".

Διαβάστε επίσης :


   Διαδώστε αυτό το άρθρο