Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους κατοίκους των Σερρών”

“Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους κατοίκους των Σερρών”

Με κινητοποιήσεις απειλούν πως θα απαντήσουν οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρο…

στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ευθύμη Σώκο να λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2011 ο ΧΥΤ στην περιοχή Νεράιδα Παλαιοκάστρου ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και όχι ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.).

Ανατράπηκαν όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Ευθύμη Σώκο να τονίζει πως “όχι μόνο πρέπει να ξεχάσουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση και να θέσουμε άμεσα τον ΧΥΤΑ σε λειτουργία, αλλά να ξεχάσουμε και τη χρηματοδότηση που είχε ήδη εξασφαλιστεί για την επέκταση του ΧΥΤΑ Σερρών, εφόσον τα χρήματα αυτά θα αποπερατώσουν γρηγορότερα τον ΧΥΤΑ του Παλαιοκάστρου“.

Η είδηση προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων των δημάρχων του νομού Σερρών, του προέδρου της ΕΣΑΝΣ, Ισαάκ Ρίζου και του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη.

Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους κατοίκους των Σερρών, το έργο πρέπει να λειτουργήσει άμεσα ως ΧΥΤΑ, γιατί μετά τις 30 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρόστιμα“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σώκος. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ο ίδιος να βρίσκεται στο νομό Σερρών και να επισκεφθεί την περιοχή Νεράιδα Παλαιοκάστρου όπου ολοκληρώνεται το έργο του χώρου υγειονομικής ταφής ( ΧΥΤ).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε