Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δόθηκε σε Αμερικανούς η Κασσιόπη στην Κέρκυρα

Δόθηκε σε Αμερικανούς η Κασσιόπη στην Κέρκυρα

Στην εταιρεία NCH Capital με έδρα την Νέα Υόρκη παραχωρήθηκε για 99 χρόνια έναντι 23 εκατομυρίων ευρώ ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας συνολικής έκτασης 490.000 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτό που έγινε πρακτικά είναι πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποδέχτηκε την προσφορά της NCH Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου για περίοδο 99 ετών.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για την πρώτη άμεση 100% διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια, ύψους 100 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία:

– Τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν το οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας

– Άλλα 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν την πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στην μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια

– Σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 490.000 τμ, από τα οποία πάνω από 320.000 τμ θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τμ για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έδωσε την έγκριση του για τα εξής τέσσερα έργα:

– Έναρξη του διαγωνισμού παραχώρησης του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος

Παραχώρηση του δικαιώματος οργάνωσης και διεξαγωγής ιπποδρομιών στην Ελλάδα και του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίων στοιχημάτων για τις διεξαγόμενες εντός της Ελληνικής Επικράτειας Ιπποδρομίες, στοιχημάτων Ιπποδρομίες, σε εφαρμογή του Ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α18/25.01.2013).

– Έναρξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη τμήματος του δημόσιου ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Πρόκειται για ακίνητο έκτασης 210 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει το Ξενία Παλιουρίου, το οποίο σήμερα δεν λειτουργεί. Αποτελεί έκταση κατάλληλη για την ανάπτυξη οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και εγκαταστάσεις φιλοξενίας και αναψυχής. Η αξιοποίηση θα γίνει τόσο με τον θεσμό της επιφάνειας (ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Ξενία), όσο και με πώληση πλήρους κυριότητας μέρους του ακινήτου (εξοχικές κατοικίες).

– Έναρξη διαγωνισμού για την πώληση 5 Χώρων Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (Κύμη, Πλακεντία, Κάντζα, Νερατζιώτισσα, Λεωφόρος Κηφισίας)

Αφορά στην πώληση πέντε μικρού μεγέθους ακινήτων, κατά μήκος του άξονα της Αττικής Οδού, με σκοπό την ανάπτυξη χώρων στάθμευσης και εμπορικών χρήσεων ή χρήσεων γραφείων.

– Έξι ακίνητα στο εξωτερικό

Πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των ανεξάρτητων αποτιμήσεων και εγκρίθηκαν οι ελάχιστες τιμές για τη διαδικασία πώλησης έξι (6) ακινήτων στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα, Τασκένδη).

Διαβάστε επίσης :

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε