Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Δύο ομάδες διαρρηκτών είχαν ρημάξει όλη την Κέρκυρα

Δύο ομάδες διαρρηκτών είχαν ρημάξει όλη την Κέρκυρα

 Εξαρθρώθηκαν από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας δύο ομάδες διαρρηκτών, αποτελούμενες η πρώτη από τουλάχιστον τρεις αλλοδαπούς και η δεύτερη από δύο Έλληνες, οι οποίοι επιδίδονταν στη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία, στην πρώτη περίπτωση από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, καθώς και δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται για διακεκριμένες διαρρήξεις κατά συναυτουργία, καθώς και για απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ενώ στην δεύτερη περίπτωση από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών σε βάρος δύο ημεδαπών 36 και 41 ετών για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν αρχικά στην πόλη της Κέρκυρας, το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν ο 24χρονος μαζί με τους συνεργούς του, οι οποίοι μόλις είδαν τους αστυνομικούς, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό και τράπηκαν σε φυγή.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 24χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ραδιόφωνο αυτοκινήτου και άλλα αντικείμενα, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων, κυρίως κατοικιών, στην πόλη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι τρεις αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες ακόμη τεσσάρων διαρρήξεων που διέπραξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε σπίτια περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας, από τα οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας περίπου 8.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες τις πρωινές ώρες στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας, δύο ημεδαποί ηλικίας 36 και 41 ετών, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν περίπτερο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες διαρρήξεις, καθώς από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι οι δύο ημεδαποί από το Σάββατο έως και χθες το πρωί, διέρρηξαν συνολικά τρία σπίτια και μία εμπορική επιχείρηση, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν εκτός από το περίπτερο, τέσσερα ακόμη σπίτια στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και η δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία κινούνταν.

Οι συλληφθέντες και στις δύο περιπτώσεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο αλλοδαπών συνεργών του 24χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Απανωτές ληστείες στη μέση του δρόμου – Απειλές και χτυπήματα!

Έστηναν καρτέρι σε ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν

Στερεά Ελλάδα: Σαρωτικοί έλεγχοι σε καταυλισμούς τσιγγάνων μετά τις απανωτές ληστείες!

Χανιά: Άγρια ληστεία με καλάσνικοφ σε βενζινάδικο – Χειροπέδες στους δράστες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε