Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έγκλημα στο Ηράκλειο: Ξεσπά η χήρα του 35χρονου που σκότωσε η 26χρονη τοξικομανής

χήρα

– Σε άθλια κατάσταση η σύζυγος του 35χρονου που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο από τη γειτόνισσα
– «Η 26χρονη δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα στη γειτονιά»
– «Είχαμε ενημερώσει την αστυνομία, γιατί την άφησαν έξω;» αναρωτιέται η χήρα του 35χρονου
– «Αν δεν την κρατήσουν μέσα δεν ξέρω τι θα κάνω άμα τη δω» ξεσπά η χαροκαμένη γυναίκα
– «Δεν είχε πειράξει μύγα», λέει ο παιδικός φίλος του θύματος
– «Τι μου έκανες» είπε στην 26χρονη τοξικομανή πριν ξεψυχήσει ο 35χρονος…

Έμεινε μόνη της από τη μια στιγμή στην άλλη. Η χήρα του 35χρονου Τόνι από την Αλβανία δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της. Ο άνδρας της έπεσε νεκρός το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο από το μαχαίρι της 26χρονης γειτόνισσάς τους. Για ασήμαντη αφορμή. Για μία παρατήρηση. Το έγκλημα συγκλόνισε όλη την Κρήτη. Η 26χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λίγες μόνο ώρες πριν το φονικό…

Η 26χρονη έχει ήδη προφυλακιστεί για τον φόνο του 35χρονου. Στην απολογία της ζήτησε συγγνώμη και είπε οτι δεν ειναι δολοφόνος και δεν ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα των δύο παιδιών…

Η χήρα του 35χρονου ξέσπασε στην κάμερα του TatianaLive.

«Να την κρατούσαν μέσα να μην πέθαινε ο άντρας μου»

«Δεν έχω λόγια να μιλήσω. Δεν υπάρχει κράτος, δεν είναι άνθρωποι αυτοί που την άφησαν ελεύθερη. Γιατί την άφησαν έξω; Γιατί ο άνδρας μου να πεθάνει, για ποιο λόγο; Ήταν άρρωστη και η αστυνομία την άφησε έξω. Να την κρατούσαν μέσα, να μην πέθαινε ένας άνθρωπος» λέει η χήρα του 35χρονου Τόνι.

Η 26χρονη δημιουργούσε συχνά προβλήματα λέει η χήρα του 35χρονου. «Τόσες φορές ήρθε η αστυνομία κάτω από το σπίτι μας. Παρακαλούσαμε να κάνουν κάτι, θα βρούμε τον μπελά μας. Πού είναι η αστυνομία τώρα να μου πει πόσες φορές παρακάλεσα; Πάρτε την, θα μας κάνει κακό αυτή, τους λέγαμε. Αν δεν την βάλουν μέσα αυτή, να ξέρουν ότι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω» λέει κλαίγοντας η γυναίκα του θύματος.

Πρώτο θέμα στα αλβανικά ΜΜΕ η δολοφονία του 35χρονου στο Ηράκλειο

«Δεν θέλω ρατσισμό, δεν θέλω που είμαστε από άλλη χώρα, αν τη δω έξω αυτή δεν ξέρω τι θα κάνω. Έφυγε ο άντρας μου μου άφησε δύο παιδιά μικρά.

Εγώ ξέρω τι ήταν ο άντρας μου. Ήρθε 16 χρονών στην Ελλάδα με τα πόδια. Χωρίς χαρτιά. Πού είναι το κράτος τώρα; Μιλήστε σας παρακαλώ να μην την αφήσουν έξω. Η αστυνομία ήξερε τι ήταν αυτή και την άφησαν έξω και πέθανε ο άνδρας μου.

Πού είναι ο αστυνόμος τώρα που τον έβαλα μέσα στο σπίτι μου και του είπαμε πάρτη μέσα σε παρακαλώ θα μας κάνει κακό. Που είναι που έφυγε ο άνδρας μου 35 χρονών και έμεινα με δυο παιδιά; Πού είναι;» λέει με λυγμούς η γυναίκα του θύματος…

«Δεν είχε πειράξει ούτε μύγα» λέει ο φίλος του θύματος

Στην κάμερα του Tatiana Live μίλησε και ο παιδικός φίλος του 35χρονου. Μαζί είχαν έρθει από την Αλβανία. Σχεδόν παιδιά. Μαζί στις λύπες, μαζί στις χαρές. Τους ενοχλούσε συνέχεια λέει ο φίλος το Τόνι. Και περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του αδελφικού του φίλου, τη μοιραία νύχτα.

«Δεν είχε πειράξει ούτε μύγα, προσπαθούσε να μεγαλώσει την οικογένειά του. Ήταν στην Ελλάδα από το 96. Εδώ μεγάλωσε. Στην αρχή έκανε αγροτικές δουλειές. Μετά σε οικοδομή μέχρι τελευταία στιγμή. Είχαμε έρθει μαζί. Τρώγαμε σε ένα πιάτο, κοιμόμασταν σε ένα κρεβάτι, μέχρι που παντρευτήκαμε και οι δύο. Είχε δύο παιδάκια, ένα 7 χρονών κι ο μικρός είναι 15 μηνών. Ο μεγάλος είναι δευτέρα δημοτικού» λέει ο φίλος του Τόνι Λόκα.

«Τι μου έκανες» – Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια

«Ήταν η κακιά η ώρα. Ενοχλούσε συνέχεια η γειτόνισσα, δεν ήταν η πρώτη φορά. Ήταν ναρκομανής, έκανε φασαρία. Κοιμόντουσαν τα παιδιά. Και κατεβαίνει κάτω γιατί έπεσε στο αμάξι του πάνω και στη σκάλα του έριξε μαχαιριά στην καρδιά, χωρίς να το καταλάβει ο άλλος. Και το μόνο πράγμα που πρόλαβε να πει ήταν τι μου έκανες. Δεν πρόλαβε να πει τίποτ’ άλλο. Ήταν οι τελευταίες του λέξεις» λέει συγκινημένος ο φίλος του περιγράφοντας το φονικό που συγκλόνισε την Κρήτη.

«Ξεψύχησε στα χέρια της γυναίκας του»

«Το πρωί ήταν στην Ασφάλεια και το απόγευμα βγήκε. Η γυναίκα του δεν ήταν μπροστά όταν τον μαχαίρωσε ήταν πάνω στο σπίτι με τα παιδιά. Κατέβηκε στον δρόμο της και ξεψύχησε στα χέρια της…» λέει στη συγκλονιστική του μαρτυρία ο φίλος της οικένειας.

«Του χτύπησε στη μία τη νύχτα για να περάσει από το σπίτι του στο δικό της από το μπαλκόνι. Δεν της άνοιξε ήταν αργά, είχε γίνει κι άλλες φορές αυτό. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Και πήγε αυτή και χτύπησε το αμάξι του. Και την ώρα που χτύπησε το αμάξι κατεβαίνει ο Τόνι κάτω και τρώει τη μαχαιριά. Η γυναίκα του την είδε από το μπαλκόνι να χτυπάει το αμάξι. Αλλά το μαχαίρωμα δεν το είδε γιατί ξύπνησαν τα παιδιά.

Δημιουργούσε προβλήματα, το λέει όλη η γειτονιά. Ο Τόνι μετακόμισε σε αυτό το σπίτι γιατί ήταν μεγαλύτερο, πέρυσι τον Φεβρούαριο. Η 26χρονη έμενε ήδη δίπλα» καταλήγει ο φίλος του Τόνι.

Έβγαινε συχνά γυμνή στο μπαλκόνι και στον δρόμο

«Η 26χρονη ήρθε ξανά στην γειτονιά πριν από έναν μήνα περίπου. Είχε πάει στην Γερμανία για να δει την μητέρα της. Από την ημέρα που επέστρεψε μέχρι και την ημέρα της τραγωδίας αναστάτωνε συνεχώς όλους τους κατοίκους της περιοχής με την άθλια συμπεριφορά της», ανέφερε μία γειτόνισσα

Χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς της 26χρονης είναι οι μαρτυρίες των γειτόνων της που ανέφεραν ότι συχνά – πυκνά έβγαινε γυμνή στο μπαλκόνι της αλλά και στον δρόμο προκαλώντας όποιον περνούσε από κάτω.

«Ξέραμε όλοι ποιο ήταν το ποιόν της. Η γυναίκα ήταν επικίνδυνη για όλους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έβγαινε γυμνή, είτε στο μπαλκόνι της, είτε στον δρόμο, και προκαλούσε όποιον περνούσε από εκεί ή φώναζε άνδρες να της κάνουν παρέα. Η κατάσταση πολλές φορές είχε ξεφύγει ενώ κανένας από την γειτονιά δεν τολμούσε να επέμβει. Στην πολυκατοικία μένουν τέσσερις οικογένειες, φιλήσυχοι άνθρωποι και αξιοπρεπείς και κανείς δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει», επεσήμανε σχετικά η γειτόνισσα της 26χρονης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτές τις εικόνες έβλεπαν και μικρά παιδιά που μένουν στην περιοχή.

Είχε προσαχθεί δεκάδες φορές

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής πολλές ήταν οι φορές που χρειάστηκε να κληθεί η αστυνομία για να την συνετίσει.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βιώναμε για έναν μήνα. Συνέχεια άνδρες της αστυνομίας έρχονταν στην γειτονιά και κάποιες στιγμές δεν μπορούσαν να την κάνουν καλά. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που την προσήγαγαν στο τμήμα αλλά στη συνέχεια την άφηναν ελεύθερη. Ακόμα και την ημέρα του φονικού ήταν στον εισαγγελέα αλλά την άφησαν και πάλι ελεύθερη», τόνισε μεταξύ άλλων ένας γείτονας του θύματος και της δράστιδος.

 

Λιγομίλητος και ευγενικός ο 35χρονος

Όπως αναφέρουν οι γείτονες στο cretapost, η οικογένεια του 35χρονου ήταν φιλήσυχη με τον ίδιο να πηγαίνει καθημερινά στην δουλειά και στη συνέχεια να αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στα δύο παιδιά του (7 χρόνων και 15 μηνών).

«Ποτέ κανένας δεν είχε δώσει αφορμή για σχόλια. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του ήταν φιλήσυχοι άνθρωποι και δεν είχαν έρθει σε σύγκρουση με κανέναν ούτε καν με την 26χρονη. Ο 35χρονος ήταν λιγομίλητος και ευγενικός και πάντα μιλούσε με όμορφο τρόπο στους γείτονές του», επεσήμανε μία γειτόνισσα ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθηθεί η οικογένεια του θύματος.

«Η γυναίκα του είναι ένα ράκος. Δεν έχει κανέναν εδώ πέρα, είναι ολομόναχη. Πώς θα φροντίσει τα δύο παιδιά της; Εμείς, στην γειτονιά μαζέψαμε κάποια χρήματα και της τα δώσαμε. Πρέπει όποιος μπορεί να βοηθήσει. Η Πολιτεία, οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να κάνουν κάτι», υπογράμμισε σχετικά η ίδια γειτόνισσα.

«Έβαλα δικηγόρο και την έβγαλα από τη φυλακή»

Στην εκπομπή Tatiana Live του Epsilon μίλησε και συγγενής της 26χρονης. Αυτός είχε βάλει δικηγόρο για να αποφυλακιστεί την προτελευταία φορά που είχε προβλήματα με τον νόμο.

«Εγώ έχω πέσει από τα σύννεφα, μου μιλάτε αυτή τη στιγμή και είμαι σε άλλον κόσμο. Από ότι έχω ακούσει μπερδεύτηκε με τα ναρκωτικά, μετά έμπλεξε η μαμά με κάποιον, στρατιωτικός ήταν δεν ξέρω. Συζούσαν πήρε τα παιδιά και πήγε στην Αθήνα. Μετά έμπλεξε με κάποιον άλλον. Βρέθηκαν στην Κρήτη, και από την Κρήτη πήγαν στη Γερμανία για δουλειά. Τα προβλήματα με τον νόμο, ήταν εγώ που την έβγαλα από τη φυλακή πριν από δύο χρόνια. Έβαλα δικηγόρο. Έκανε πιάτσα. Και μου είπε ότι είχε ένα φίλο στη Ρόδο. Ο οποίος ήταν bodybuilder, security και μου είπε ότι το κόλλησε από αυτόν. Είκοσι χρόνια έχουν που φύγαν από κοντά μου. Ήταν 6 χρονών. Στη Ρόδο έμπλεξε με ναρκωτικά, εκεί άρχισαν τα προβλήματα»… λέει ο συγγενής της 26χρονης τοξικομανούς.

Με πληροφορίες από Tatiana Live, cretapost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις