Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Χίος μετράει τις πληγές της…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Καταστροφές και ένας νεκρός από τις καταρρακτώδεις βροχές – Διαβάστε τι έγινε σε Ικαρία, Ζάκυνθο και Τρίπολη…

Πυροσβέστες εντόπισαν μετά από έρευνες στο Μαστιχοχώρι, έναν 60χρονο άνδρα που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο με το αυτοκίνητό του. Ο άτυχος οδηγός, άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 312 τηλεφωνήματα για πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά και άλλα 10 τηλεφωνήματα για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από αυτοκίνητα, που είχαν παρασυρθεί από τα νερά ορμητικών χειμάρρων!

Ένα C130 πήγε από τη Μυτιλήνη, με πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ για να βοηθήσουν την κατασταση.

Ήδη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χιου έχει κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ όπως δήλωσε στο ChiosNews o Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην περιφέρεια. Ιδιοκτήτες καταστημάτων και κάτοικοι σε Βενιζέλου, Ροδοκανάκη, Απλωταριά και στις παρόδους αλλά και Φάρκαινα, Κοντάρι, Λέτσαινα, Αρμένη ποταμό καθαρίζουν ακόμη τα σπίτια και τα καταστήματά τους...

Δείτε στο επόμενο βίντεο τι μεταδίδουν τα τοπικά κανάλια του νησιού…

Εν τω μεταξύ, τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου Παντελή Στεφάνου. Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, θα συγκαλέσει σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο νομάρχης Χίου και όλοι οι δήμαρχοι του νησιού, ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης καθώς και μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Ζάκυνθος: Ζημιές και τραυματισμός γυναίκας από νέο ανεμοστρόβιλο


Ικαρία: Πυροσβεστικό κρεμάστηκε στον γκρεμό

Τρίπολη: Πλημμύρισε το Παναρκαδικό νοσοκομείο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε