Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Lockdown στην Θεσσαλονίκη προανήγγειλαν Κικίλιας και Ζέρβας!

Lockdown στην Θεσσαλονίκη προανήγγειλαν Κικίλιας και Ζέρβας!

Μονόδρομος είναι τα πιο σκληρά μέτρα ακόμα και το απόλυτο lockdown για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη. «Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό κι άλλα μέτρα», είπε ο υπουργός Υγείας. Λόγω της ενημέρωσης Μητσοτάκη από Κικίλια θα καθυστερήσει μια ώρα το briefing από τον Στέλιο Πέτσα και θα γίνει στις 13:30.

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την Θεσσαλονίκη όπου μετά από σύσκεψη περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην πόλη όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού. Και το ολικό lockdown είναι μια ανάσα από την πόλη.

«Είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη». Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα: «Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων». 

Όπως έγραψε ήδη το newsit.gr το ιδιαιτέρως αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της πόλης επιβεβαιώνεται διαρκώς στη λίστα των ημερήσιων κρουσμάτων, όμως τα τελευταία 24ωρα χτυπά καμπανάκι κινδύνου η πληρότητα του συστήματος υγείας, η οποία σε νοσοκομεία όπως το ΑΧΕΠΑ φτάνει το απόλυτο (100%).

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τίθεται σε ισχύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης που είχε ενεργοποιηθεί και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και προβλέπει την ενίσχυση των κρεβατιών ΜΕΘ για κορονοϊό στα νοσοκομεία της πόλης ή ακόμη και τις διακομιδές ασθενών σε άλλους νομούς.

Τα μέτρα που εξετάζονται 

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τα μεσάνυχτα ή ακόμη και ο περιορισμός των μετακινήσεων εκτός νομού, καθώς από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε ότι η «εξαγωγή» του ιού από τη Θεσσαλονίκη έφερε τη διασπορά του ιού στις γειτονικές περιοχές.

Είμαστε σε πόλεμο 

Με τη φράση «είμαστε σε πόλεμο», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε νωρίτερα με δραματικό τρόπο την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Εκτίμησε ότι η πόλη δεν θα γλιτώσει το lockdown και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει αυστηρότερα μέτρα.

Μόνο το Σαββατοκύριακο, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν περισσότερα από 1.200 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που φέρνει το ολικό lockdown όλο και πιο κοντά. Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (02.11.2020) στον ΣΚΑΙ ότι έχει ζητήσει αυστηρότερα μέτρα.

Ποια είναι αυτά; Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 ή τις 21:00 το βράδυ και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού. Υπενθυμίζεται ότι με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις