Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Επιστημονικές εξηγήσεις για το βουητό στις Καμάρες που τρομάζει τους κατοίκους της περιοχής

Κρήτη: Επιστημονικές εξηγήσεις για το βουητό στις Καμάρες που τρομάζει τους κατοίκους της περιοχής

Οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι από το βουητό που άκουσαν από τα έγκατα της γης. Θέμα συζήτησης στην Κρήτη, οι μαρτυρίες τους, για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή…

Ένα έντονο και μυστηριώδες βουητό από τα έγκατα της γης, το οποίο συνοδεύτηκε από δυνατό τράνταγμα σε όλο το χωριό, σήκωσε προχθές το απόγευμα (28-09-2022) στο πόδι κατοίκους στις Καμάρες του δήμου Φαιστού στην Κρήτη, οι οποίοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές, με το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο να επαναλαμβάνεται άλλες δύο φορές, σε μικρότερη όμως ένταση.

Παρά τη γενικευμένη ανησυχία που επικράτησε, οι επιστήμονες, γεωλόγοι και σεισμολόγοι, δηλώνουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με την άποψη έγκριτου γεωλόγου, που μίλησε στο neakriti.gr υπάρχουν δύο σενάρια για τη δημιουργία του ήχου αυτού.

Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, σύμφωνα με τον γεωλόγο, είναι ο ήχος να προέρχεται από ενδεχόμενη διαρροή αερίων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Μεσαράς. Τα αέρια αυτά διαμόρφωσαν τις συνθήκες εμφάνισης του βουητού.

Το σενάριο που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες υποστηρίζει πως ο ήχος αυτός προέρχεται από ένα υδραγωγείο ή ένα ποτάμι, το οποίο βρίσκεται στο υπέδαφος. Δεν είναι και τόσο πιθανό, καθόσον σε περίπτωση που υπήρχε, το βουητό δε θα ήταν εμφανές τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το ποτάμι στο υπέδαφος θα διαφαινόταν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις