Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Ποιοι Ευρωπαίοι φοβούνται να έρθουν για διακοπές;

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Πιστεύουν ότι δεν θα βρίσκουν φαγητό και ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου – ”Βουτιά” στις κρατήσεις…

Ο ελληνικός τουρισμός θα είναι όπως όλα δείχνουν το μεγάλο θύμα του αντιγερμανικού κλίματος αλλά και των αναταραχών που πιστεύουν οι Γερμανοί ότι επικρατούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη διεθνή έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Η πτώση στις κρατήσεις ξεπερνά το 35% από τη γερμανική αγορά, παρά τις προσπάθειες ακόμη και των Γερμανών τουρ οπερέιτορς, όπως η TUI και η Thomas Cook, που καλούν τους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας, που είναι “φιλόξενος, ασφαλής και φθηνός προορισμός”. Πιστεύουν ότι δεν θα έχουμε ούτε φαγητό, ούτε καλό φαγητό να τους ταΐσουμε

“Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ άσχημο”, είπε στην τοπική εφημερίδα “Πατρίδα” ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, ο οποίος βρίσκεται στην έκθεση του Βερολίνου.

Ο ίδιος σημείωσε: “Η πτώση στις κρατήσεις για την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα, ξεπερνάει το 35%. Οι Γερμανοί φοβούνται ότι δεν τους θέλουμε ως τουρίστες, ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από εσωτερικές αναταραχές στις διακοπές τους και ότι έχουμε ακόμη και ελλείψεις σε τρόφιμα και δεν θα έχουν να φάνε”

Σύμφωνα με τον κ. Κουμπαράκη, οι πράκτορες ζητούν μείωση τιμών, από 15%-30%, ενώ γίνεται προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα και έστω την τελευταία στιγμή να έλθουν τουρίστες στη χώρα μας το καλοκαίρι. Ο ίδιος είπε ότι η πτώση στις κρατήσεις από την Αγγλία είναι 18%, από Ολλανδία 40%, ενώ οι αγορές της Ιταλίας και της Αυστρίας έχουν σχεδόν “εξαφανιστεί”.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Μανόλης Μανούσος, ανέφερε στο cretalive.gr: “Εδώ στο Βερολίνο, το κλίμα είναι πολύ άσχημο από τους Γερμανούς. Ετοιμάζεται μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση”.

Ανάλογες ήταν οι επισημάνσεις και του προέδρου της Ενωσης Ξενοδοχείων Ανδρέα Μεταξά, ο οποίος σχολίασε: “Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για την Ελλάδα και αυτή αποτυπώνεται στη μεγάλη μείωση των κρατήσεων. Γίνονται προσπάθειες να αλλάξει το κλίμα” .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κέρκυρα: Προβληματισμός και πρωτοβουλίες για τον τουρισμό

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε