Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη:Έκαναν 5.500 χιλιόμετρα με μηχανή,για να κάτσουν στην πιο διάσημη καφετέρια!

Κρήτη:Έκαναν 5.500 χιλιόμετρα με μηχανή,για να κάτσουν στην πιο διάσημη καφετέρια!

Ταξίδευαν επί 16 μέρες και εξερεύνησαν 19 πόλεις και χωριά από τα ανατολικά Βαλκάνια μέχρι την κεντρική Ευρώπη…

Το ταξίδι που έκαναν δυο φίλοι με τις μηχανές τους, ο Γιώργος Βαρδάκης και ο Αντώνης Σωμαράκης ήταν ζηλευτό. Απόλαυσαν την ομορφιά πέντε χωρών, εξερεύνησαν 19 πόλεις και χωριά  από τα  ανατολικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, ταξίδευαν 16 ημέρες, ( με τις απαραίτητες στάσεις  και τις διανυκτερεύσεις), ενώ διένυσαν 5,5 χιλιάδες χιλιόμετρα!

Σε μια νοητή ευθεία είναι σαν να ξεκινάει κάποιος από την Ελλάδα και να καταλήγει στο Όσλο της Νορβηγίας. Στην πραγματικότητα όμως η πορεία ήταν κυκλική με τους δυο φίλους να διασχίζουν τους ορεινούς όγκους της Βουλγαρίας , Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας ενώ έγινε και μια στάση στην Αυστρία πριν ξεκινήσει το διερευνητικό ταξίδι της επιστροφής.

Οι συγκεκριμένοι μοτοσικλετιστές  θεωρούνται από τους τυχερούς και για έναν επιπλέον λόγο: είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν τα Καρπάθια  Όρη  σε μια διαδρομή που πολλοί  αναβάτες λαχταρούν, καθώς θεωρείται το νούμερο 1 από τους δέκα καλύτερους μοτοσικλετικούς προορισμούς παγκοσμίως .

Την εμπειρία που έζησε, μετέφερε στo madeincreta.gr  κ. Γιώργος Βαρδάκης, ο ένας εκ των δυο οδηγών, οδοντίατρος στο επάγγελμα, δύο ημέρες μετά την επιστροφή του. Για τον ίδιο, αυτό ήταν το δεύτερο μεγάλο ταξίδι  εκτός συνόρων. Το πρώτο έγινε όταν διέσχισε την Τουρκία και τη Συρία, πριν μερικά χρόνια. 

Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε με την εξής ιδιομορφία, είχε αποφασιστεί ο  προορισμός, στην προκειμένη περίπτωση η Κεντρική Ευρώπη αλλά όχι η διαδρομή. Μέχρι και την ώρα που το καράβι από το Ηράκλειο έφθανε στον Πειραιά αυτή η σημαντική λεπτομέρεια δεν είχε διευκρινιστεί. Αιτία; Οι καιρικές συνθήκες. Για να είναι ένα ταξίδι με μηχανή απολαυστικό, πρέπει να αποφεύγεται η βροχή. Οπότε η διαδρομή των συνολικά  5.500 χιλιομέτρων – του πήγαινε και  του έλα- χαράχθηκε βάση αυτής της αρχής.  

Μόλις ξεκίνησε τη διήγηση αυτού του ταξιδιού, ο οδοντίατρος ταξιδευτής το χαρακτήρισε εξ αρχής ως ταξίδι αναμνήσεων και εμπειρίας. Πρώτον, επειδή  ο δρόμος τον έβγαλε σε ένα μικρό χωριό έξω από τις Σέρρες, το Μελενικίτσι, που τυγχάνει να είναι και η γενέτειρα, καθότι ο πατέρας του ήταν δάσκαλος, και όταν ο ίδιος ήρθε στον κόσμο , δίδασκε εκεί.

Γι’ αυτό, και  όταν στην πλατεία του χωριού,  έκαναν  την πρώτη τους στάση, και συστήθηκε, έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει , μαθήτριες και μαθητές  του πατέρα του, αλλά και τη γυναίκα που τον μεγάλωσε, την κύρια Πετρούλα.

Μέχρι να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, πέρασαν από  τη Σόφια της Βουλγαρίας και ακολουθώντας  τον επαρχιακό δρόμο στα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας, γνώρισαν  τα χωριά που βρίσκονται παραποτάμια του Δούναβη. Όταν έφτασαν στο Βιντίν, με πλατφόρμα πέρασαν απέναντι στη Ρουμανία, κατευθύνθηκαν προς  το Καλαφάτ, και από εκεί στην Τιμισοάρα.

Σειρά πλέον είχε η κεντρική Ευρώπη. Με το ταξίδι να συνεχίζεται προς την πρωτεύουσα  της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη, την Μπρατισλάβα πρωτεύουσα της  Σλοβακίας και τέλος έναν απολαυστικό καφέ, στη Βιέννη της Αυστρίας, σε ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά Café  του κόσμου, το Café Mozart…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Μεσσηνία: Άκουγε κλειδωμένος στην τουαλέτα να του αδειάζουν το σπίτι!

Αγρίνιο: Η μελαχρινή σωματοφύλακας της Άνγκελα Μέρκελ – Δείτε φωτό!

Χανιά: Αναστάτωση σε κρουαζιερόπλοιο για ηλικιωμένο επιβάτη

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε