Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ξεσηκώθηκε όλη η Ζάκυνθος για τα σκουπίδια [pics]

ΦΩΤΟ από imerazante
ΦΩΤΟ από imerazante

Εκατοντάδες Ζακυνθινοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Σολωμού, την κεντρική πλατεία, μπροστά από το δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για την δραματική κατάσταση από τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης.

Οι πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά, απαιτώντας άμεση λύση και αποκομιδή των απορριμμάτων, “εδώ και τώρα”. Τη στιγμή όμως που το συλλαλητήριο έφτανε στο τέλος του, μία ομάδα θερμόαιμων νεαρών έσπασε την γυάλινη πόρτα του δημαρχείου Ζακύνθου, η οποία από το πρωί ήταν κλειδωμένη.

ΦΩΤΟ από imerazante 

Νωρίτερα, στην διάρκεια των ομιλιών τους, μέλη των παραγωγικών φορέων της Ζακύνθου, κατήγγειλαν την ολιγωρία, αλλά και την αδυναμία όλων των αιρετών και των αρμοδίων, για την εξεύρεση λύσης, αφού η κατάσταση με τα σκουπίδια γίνεται ολοένα και χειρότερη σε ολόκληρο το νησί. Ακόμα έθεσαν θέμα της δημόσιας υγιεινής και εξέφρασαν τους φόβους τους για την νέα τουριστική περίοδο.

ΦΩΤΟ από imerazante

Η συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί, ζητά την «άμεση έναρξη δημόσιου διαλόγου με τον ίδιο τον δήμαρχο, που φαίνεται πως οι ενέργειες και τα λεγόμενά του εντείνουν την αγανάκτηση και την οργή της κοινωνίας». Συγκεκριμένα, ζητούν από τον δήμαρχο, Αναστ. Κολοκοτσά, να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μόνιμη και την ενδιάμεση φάση. Επίσης, να γίνει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων πριν να είναι αργά για τη δημόσια υγεία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  imerazante

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε