Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μακεδονία: Δεν κάνουν αύξηση στις τιμές των τσιγάρων

Μακεδονία: Δεν κάνουν αύξηση στις τιμές των τσιγάρων

Προς το παρόν, δεν θα αυξήσουν την τιμή των τσιγάρων κατά 10 λεπτά του ευρώ ανά πακέτο, διαφοροποιούμενοι τελικά από τις κινήσεις των συναδέλφων τους στην Κρήτη.

Οι Βορειοελλαδίτες επαγγελματίες του κλάδου θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρις ότου διαπιστώσουν αν θα “περάσει” η ρύθμιση για το κατώτατο όριο προμήθειας εμπόρων χονδρικής και λιανικής στα καπνικά προϊόντα, που προβλέπεται από το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Οι περιπτερούχοι και καπνοπώλες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας πήραν αυτή την απόφαση κατά τη γενική τους συνέλευση, διαφοροποιούμενοι τελικά από τις κινήσεις των συναδέλφων τους στην Κρήτη.

Οι περιπτερούχοι διεκδικούν τη θεσμοθέτηση ποσοστού 37% στην αποφορολογημένη αξία, κάτι που σημαίνει ότι στο ταμείο τους θα μένει τελικά περίπου το 8% της ανώτατης λιανικής τιμής.

Εν αναμονή των εξελίξεων, η διοίκηση της Ένωσης απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στην οποία υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Οι καπνοβιομηχανίες τρώνε με χρυσά κουτάλια το δικό μας ψωμί. Το 2009 και αρχές του 2010, οι καπνοβιομηχανίες κέρδιζαν το 57% στην αποφορολογημένη αξία, ενώ τώρα θα κερδίζουν το 60,40%”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε