Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεσσηνία: Η κατάληψη στο σχολείο της Καρδαμύλης διχάζει – Το πρόβλημα στη στέγη, οι βροχές και οι αντιδράσεις [pics]

Μεσσηνία: Η κατάληψη στο σχολείο της Καρδαμύλης διχάζει – Το πρόβλημα στη στέγη, οι βροχές και οι αντιδράσεις [pics]

Υπό κατάληψη είναι από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας το κτήριο στο οποίο στεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καρδαμύλης στη Μεσσηνία, λόγω προβλήματος στη στέγη, το οποίο έχει εντοπιστεί εδώ και χρόνια. Αυτή τη φορά…

οι μαθητές, όμως, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις, καταλαμβάνοντας το κτήριο και ειδικότερα τον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται το Λύκειο του Δήμου Δυτικής Μάνης. Στο δε ισόγειο στεγάζεται το Γυμνάσιο.

Για το όλο ζήτημα έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα: το ένα από μαθητές και γονείς, που κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία και απαράδεκτη συμπεριφορά, ενώ το άλλο από τη Δημοτική Αρχή, που υποστηρίζει πως «έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της» για το ζήτημα της σκεπής, θεωρεί δε ότι η κατάληψη είναι υποκινούμενη από μερίδα γονέων μαθητών, οι οποίοι μέσω του προβλήματος στήνουν πολιτικά παιχνίδια.

Οι περισσότεροι γονείς στέκονται στο πλευρό των μαθητών και από κοινού προσπαθούν να βρουν μια λύση στο πρόβλημα. Ο πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου Καρδαμύλης, είπε, πως οι μαθητές έφτασαν σε αυτό το σημείο αφού βλέπουν ότι δε γίνεται κάτι με το πρόβλημα στη στέγη του σχολείου, παρά τις προσπάθειες που έχουν κάνει, ενώ στην τελευταία συνάντηση με το δήμαρχο, ο δεύτερος φέρθηκε στα παιδιά με άσχημο τρόπο. Έτσι, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, θέλοντας να δείξουν ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Ειδικότερα για το πρόβλημα της στέγης, ανέφερε ότι το ζήτημα υφίσταται εδώ και 9 χρόνια, ενώ το μόνο που έχει γίνει είναι κινήσεις γραφειοκρατικές αλλά όχι παρεμβάσεις. Αυτό, δε, που τους κάνει να ανησυχούν, είναι ότι κινδυνεύουν κάθε φορά που βρέχει, αφού το νερό μπαίνει από διάφορα σημεία και έρχεται σε επαφή με καλώδια. Εκτός, όμως, από τα καλώδια, υπάρχουν αίθουσες στις οποίες τρέχει νερό.

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περίπου 250 παιδιά από όλες τις περιοχές της Δυτικής Μάνης, ενώ είναι το μοναδικό Λύκειο στο Δήμο, καθώς Γυμνάσιο υπάρχει και στον Κάμπο. Σχετικά με την εξέλιξη της κατάληψης, ο πρόεδρος του 15μελούς δήλωσε ότι έχει αποφασιστεί ότι, αν δεν υπάρξει διαβεβαίωση ότι η στέγη θα επισκευαστεί, η κινητοποίηση δε θα σταματήσει.

Εικόνες από το υπό κατάληψη σχολείο στη Μεσσηνία

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις