Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στη “μάχη” για την προστασία του Σέιχ Σου από πυρκαγιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εθελοντικές ομάδες αναλαμβάνουν δράστη για την προστασία του Σέιχ Σου από πυρκαγιά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εξοπλισμένα με κιάλια, ασυρμάτους, κινητά τηλέφωνα και χάρτες τα μέλη των εθελοντικών ομάδων περιφρούρησης του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν περιπολίες με στόχο την άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος “συναγερμός” στον Κέδρινο Λόφο σήμανε την περασμένη Κυριακή όταν και ξέσπασε φωτιά μικρής έκτασης στην περιοχή Άρτεμις, στο ύψος της Τούμπας. Η επέμβαση των αρχών ήταν άμεση, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν αρκετό για να “ξυπνήσει” στους κατοίκους της πόλης μνήμες της καταστροφικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 1997.

Τα μέλη των εθελοντικών ομάδων είναι άνθρωποι κάθε ηλικιών που …απαρνιούνται τα μπάνια στις θάλασσες, αφού όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, καθώς και τις καθημερινές ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θα βρίσκονται στο Σέιχ Σου και θα πραγματοποιούν περιπολίες. Αυτό που τους κρατάει στην πόλη, την ώρα που οι υπόλοιποι απολαμβάνουν τις διακοπές τους, είναι η αγάπη που έχουν για το δάσος και η επιθυμία να προσφέρουν.

Οι εθελοντές θα βρίσκονται στα σημεία – πυροφυλάκια του Κέδρινου Λόφου, ενώ περιπολίες για την προστασία του δάσους πραγματοποιούν επίσης άνδρες της δημοτικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε