Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις των εισιτηρίων

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις των εισιτηρίων

Η οργάνωση ακτιβιστών “GreenAttack” πραγματοποίησε για μία ακόμα φορά εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Με κύριο σύνθημα “δεν πληρώνω” μέλη της οργάνωσης επιβιβάστηκαν χθες “δωρεάν” σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ (Νο 10) από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης και έφτασαν στην αφετηρία του δρομολογίου (Χαριλάου). Στο σημείο, πήραν άλλο λεωφορείο, της ίδιας γραμμής, και επέστρεψαν πάλι στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στο Ν.Σ. Σταθμό, όπου και διαλύθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις μεγάλες αυξήσεις που επιβάλλει στα εισιτήρια ο ΟΑΣΘ. Καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώσουν εισιτήριο και να δραστηριοποιηθούν για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα εισιτήρια των λεωφορείων.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και σήμερα μέλη των Κινήσεων Πολιτών “GreenAttack”, “Επιτροπή Ανέργων Θεσσαλονίκης”, “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, “Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών” και των Πρωτοβουλιών Κατοίκων από το Ωραιόκαστρο, την Τούμπα, την Πυλαία και τον Χορτιάτη, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πλατεία Ελευθερίας- σημείο αφετηρίας πολλών αστικών λεωφορείων και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, όπου ανήρτησαν πανό, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και προέτρεψαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από το τέλος της περασμένης χρονίας και πολλές φορές με καταλήψεις λεωφορείων!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε