Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για εργατικό ατύχημα στο ΜΕΤΡΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έγινε χθες το απόγευμα, με θύμα έναν 37χρονο εργάτη.

Χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών, από μια σιδερένια βάση μηχανήματος. Η βάση ξεκόλλησε από τη θέση της και έπεσε από ύψος πέντε μέτρων, παρασύροντας μαζί και τον εργάτη.
 
Κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας βρέθηκε στο εργοτάξιο διερευνώντας τα αίτια του ατυχήματος, που έστειλε στο νοσοκομείο τον 37χρονο, ο οποίος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
 
Εκπρόσωποι του συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το σημείο και ζήτησαν προσοχή από τους υπεύθυνους,  για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και την καλή συντήρηση των μηχανημάτων, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Στο μεταξύ απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής, που είχαν υποβάλλει η διοίκηση και οι απόφοιτοι του Παπάφειου κατά της Αττικό Μετρό ΑΕ για τη διακοπή κάθε επιχειρούμενης εργασίας σε έκταση του Ιδρύματος. 
Η τακτική δικάσιμος για να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα ορίστηκε για τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου. 

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών αναζωπυρώθηκε χθες το πρωί, όταν συνεργείο της ανάδοχης εταιρίας μπήκε στο εργοτάξιο στο Παπάφειο για να ξεκινήσει εργασίες, γεγονός που συνάντησε την αντίδραση ομάδας αποφοίτων του Ιδρύματος. Πήγαν στο σημείο μόλις είδαν τους τεχνικούς και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε