Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Κρήτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για την ακρίβεια, υπό έλεγχο είναι η φωτιά που είχε ξεσπάσει στις Βρύσσες Αποκορώνου, στα Χανιά ενώ υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στο Ηράκλειο, στον Πρινιά.

Στο Ηράκλειο, η φωτιά πρόλαβε να κάψει 400 στρέμματα χορτολοβαδικής έκτασης και πρόβατα, σύμφωνα με το PrismaNews.

Ξέσπασε στις 14:00 το μεσημέρι στον Πρινιά. Η φωτιά που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατάφερε μέσα σε λίγη ώρα να “τρέξει” και να αποτεφρώσει μία πολύ μεγάλη έκταση καθώς και ένα μικρό κοπάδι πρόβατα που βρισκόταν στην περιοχή.
Στο σημείο βρίσκονται μέχρι και τώρα 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 άνδρες που εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες και έχουν καταφέρει να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο ενώ αυτό δεν είναι το μοναδικό πύρινο μέτωπο πάνω στο νησί.

Όσο για τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στις Βρύσες Αποκορώνου, στα Χανιά, στις 15:30 μετά το μεσημέρι,
τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και οι πρώτες φλόγες σήμαναν συναγερμό.

Στο μεταξύ από το μεσημέρι και μετά είχε εκδηλωθεί και ένα ακόμα πύρινο μέτωπο στο δημοτικό διαμέρισμα Λαγκά του Ρεθύμνου όπου βρέθηκαν 5 οχήματα με 13 άνδρες δίνοντας μάχη με τις φλόγες. Επιπλέον δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στο Αποδούλου του Αγίου Βασιλείου όπου αποτεφρώθηκαν 5 στρέμματα και στο Άνω μέρος Αμαρίου όπου κάηκαν 6 στρέμματα.

Οι περισσότερες φωτιές αυτών των ημερών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, προέρχονται από ορισμένους που θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ανανεώνεται η βλάστηση κι έτσι χωρίς να συνυπολογίζουν τους νοτιάδες των ημερών βάζουν φωτιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην ενδοχώρα ολόκληρης της Κρήτης.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά:Δεν κοιτούσε με τις ώρες το ιστιοφόρο επειδή του άρεσε…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε