Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιατί δεν μπορείτε να χάσετε το «σωσίβιο» γύρω από την κοιλιά;

Γιατί δεν μπορείτε να χάσετε το «σωσίβιο» γύρω από την κοιλιά;

Κάνετε τα πάντα για να μειώστε το λίπος από την κοιλιά αλλά είναι δώρο άδωρον. Ασκήστε, τρέφεστε υγιεινά αλλά το λίπος παραμένει. Δείτε τι μπορεί να φταίει!

Η ηλικία: Όσο τα χρόνια περνούν τόσο δυσκολότερα χάνονται τα κιλά από την περιοχή της κοιλιάς. Ιδιαίτερα οι γυναίκες, που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, λόγω πτώσης μεταβολικού ρυθμού συνήθως παίρνουν όλα τα κιλά στην κοιλιά. Την ίδια στιγμή, μειώνονται και τα οιστρογόνα ενώ αλλάζουν και οι ορμόνες με συνέπεια να μην “πέφτει” με τίποτα το λίπος από το σημείο αυτό. Την κατάσταση αυτή όμως, μπορείτε να την αντιστρέψετε, αν σταματήσετε να καταναλώνετε επεξεργασμένα φαγητά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Μayo Clinic τρόφιμα όπως το άσπρο ψωμί, τα κράκερ, η ζάχαρη αυξάνουν το λίπος στο σημείο αυτό. Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες της mayo clinc συνιστούν σε όλες τις γυναίκες να καταναλώνουν φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά και μπορούν να εμποδίσουν τη δημιουργία λίπους στην κοιλιά.

Περισσότερη άσκηση: Το λίπος από την κοιλιά εξαφανίζεται μόνο με την εντατική άσκηση. Έρευνα της ιατρικής επιθεώρησης “Medicine and Science in Sports and Exercise”, έδειξε ότι όσοι ακολουθούν ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής, χάνουν περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με όσους έχουν πιο χαλαρό πρόγραμμα.

Έντονο άγχος: Το έντονο άγχος και στρες δυσκολεύει την απώλεια κιλών. Και αυτό γιατί το άγχος ενεργοποιεί την κορτιζόλη με συνέπεια ο οργανισμός να μην μπορεί να χάσει το λίπος.

Λιγοστός ύπνος: Ο λιγοστός ύπνος “ενοχοποιείται” για την αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Έρευνα που έγινε απέδειξε, ότι όσες γυναίκες κοιμόντουσαν λίγες ώρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος τους, σε σχέση με όσες κοιμόνταν παραπάνω από εφτά ώρες.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε