Ελλάδα

Θερινό Ηλιοστάσιο: Από σήμερα 07:24 ξεκίνησε το καλοκαίρι!

Με το θερινό ηλιοστάσιο, σήμερα το πρωί στις 07:24, ξεκίνησε και επίσημα το φετινό καλοκαίρι.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο λαμβάνει χώρα το χειμερινό ηλιοστάσιο και αρχίζει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, την Τετάρτη ο Ήλιος βρέθηκε στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Η Τρίτη το βράδυ υπήρξε η μικρότερη νύχτα του έτους. Από την Τετάρτη και μετά οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά τη φθινοπωρινή ισημερία.

Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολόκληρο οπλοστάσιο με μαχαίρια, τσεκούρια και σπαθιά στο σπίτι του 43χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία του 59χρονου στη Λαμία
Εκτός από το μαχαίρι που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, εντοπίστηκαν -μεταξύ άλλων- συνολικά 76 μαχαίρια, σπαθιά και ξιφίδια στο σπίτι του 43χρονου
Κατασχεθέντα από την αστυνομία στη Λαμία 15