Κόσμος

Τουρκία: Δαπανά 39 εκατ. ώρες ημερησίως στα ψηφιακά παιχνίδια!

Είκοσι πέντε εκατομμύρια παίκτες στην Τουρκία περνούν συνολικά 39 εκατ. ώρες την ημέρα μπροστά από τις οθόνες παίζοντας ψηφιακά παιχνίδια (e-games), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον Χουσεϊφέ Γιλμάζ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού και Έρευνας, η αξίας της αγοράς των ψηφιακών παιχνιδιών ανήλθε στα 76,5 δισεκ. δολάρια το 2013 και τώρα έχει ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επίσης, η αγορά των λεγόμενων e-sports (τουρνουά που διεξάγονται για μεμονωμένα ή και πολλά games, είτε από μεγάλες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας είτε σε τοπικό επίπεδο) φθάνει στην Τουρκία τα 747 εκατ. δολάρια.
«Υπάρχει ένα παιχνίδι που ονομάζεται «League of Legends» το οποίο κυκλοφόρησε στις 8 Αυγούστου 2015 στην Τουρκία», δήλωσε ο Γιλμάζ, σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτό το παιχνίδι εξαντλήθηκε πιο γρήγορα από ό,τι τα εισιτήρια για το ντέρμπι Φενέρμπαχτσε-Γαλατασαράι.
Το 2014, η παγκόσμια εταιρεία ερευνών Newzoo ανακοίνωσε οικονομικά στοιχεία για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην Τουρκία, σύμφωνα με τα οποία 22,5 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου είναι ενεργοί παίκτες. Βάσει των στοιχείων, το 61% των Τούρκων που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια ξοδεύουν χρήματα. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Τουρκία βρισκόταν στην τρίτη θέση παγκοσμίως για τον χρόνο που δαπανούν οι χρήστες μπροστά στην οθόνη παίζοντας ψηφιακά παιχνίδια.

Πηγή:Hurriyet
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία και ΝΑΤΟ: Πώς το σαμποτάζ στην Πολωνία και ο διάδρομος Σουβάλκι αναδιαμορφώνουν τον ευρωπαϊκό χάρτη ασφάλειας
Μέσα σε ανησυχητικές προειδοποιήσεις, σαμποτάζ και ρωσικές προκλήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ολοένα και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο στρατηγικής ευαλωτότητας
NATO
Ιταλία: Ξεκίνησε έρευνα για τον «τουρισμό ελεύθερων σκοπευτών» που πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στο εμπόλεμο Σεράγεβο
Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ιταλία οι κατηγορίες ότι άνθρωποι πλήρωναν για να πυροβολούν αμάχους στη διάρκεια της πολιορκίας του Σεράγεβο...
Βόσνιος κοιτάζει το Σεράγεβο από ένα κτήριο που καταστράφηκε κατά την διάρκεια του πολέμου
Βρετανία: Προειδοποίηση προς βουλευτές για κινεζική κατασκοπεία – Συναγερμός από την MI5
Επείγουσα ειδοποίηση ασφαλείας στη Βουλή των Κοινοτήτων και στη Βουλή των Λόρδων για κινεζικές προσπάθειες στρατολόγησης, επιρροής και συλλογής εμπιστευτικών πληροφοριών, σύμφωνα με το BBC
Λονδίνο