Ελλάδα

Νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στο Καρπενήσι από τον Όμιλο ΟΤΕ

Το Καρπενήσι απέχει 74 χιλιόμετρα από τη Λαμία και 288 από την Αθήνα. Μέχρι πρόσφατα οι οικογένειες που τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν έκτακτα περιστατικά υγείας ζούσαν μια περιπέτεια για να φθάσουν στα «Επείγοντα» ενός μεγάλου νοσοκομείου.

«Όταν ο γιος μου ήταν δύο ετών ανέβασε πυρετό 38,8, έχασε τις αισθήσεις του και έκανε σπασμούς», θυμάται ο κύριος Ανδρέας Καραγκούνης. «Για το νοσοκομείο της Λαμίας έπρεπε να οδηγήσουμε μιάμιση ώρα με στροφές και μεγάλη ταλαιπωρία».

«Ειδικά το χειμώνα με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εδώ είναι δύσκολο και επικίνδυνο», συμπληρώνει η κυρία Βασιλίκη Μάκκα, μητέρα τριών παιδιών.

Η κυρία Σταυρούλα Καυκιά θυμάται τη μέρα που αναγκάστηκε να τρέξει στο νοσοκομείο με τον γιο της ο οποίος πάσχει από άσθμα «το παιδί είχε ίωση και υψηλό πυρετό όταν ένιωσε ένα «βράσιμο» στο στήθος. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει…Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε χαμηλό κορεσμό, του έβαλαν οξύμετρο, και τα κατάλληλα φάρμακα με μάσκα. Αν δεν είχε αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάστασή του θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα και θα έπρεπε να πάμε σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο.»

Λύση στο πρόβλημα και στην αγωνία των κατοίκων ήρθε να δώσει ο Όμιλος ΟΤΕ με μια σημαντική προσφορά: σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δημιούργησε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

«Η δημιουργία ΤΕΠ για παιδιά μας λύνει τα χέρια και αυξάνει την ασφάλεια και αξιοπιστία του εξοπλισμού που διαθέτουμε ώστε να αντιμετωπίζουμε τα επείγοντα περιστατικά», επισημαίνει η κυρία Μαρία Παυλίδου παιδίατρος και συντονίστρια του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου.

«Όταν ήρθαμε εδώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές έπεσαν πάνω στο παιδί και το φρόντισαν. Είχε πάθει αλλεργικό σοκ», λέει ο κύριος Ανδρέας Καραγκούνης και συμπληρώνει: «Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι, για εμάς τους γονείς, να έχουμε κοντά μας ένα σωστά εξοπλισμένο ιατρείο και τους γιατρούς που εμπιστευόμαστε.».

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν το ενδιαφέρον του τόσο για τις νέες γενιές, που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας, όσο και για τα μικρά παιδιά. Μέσα σε μια πενταετία έχει διαθέσει πάνω από 500.000 ευρώ για να εξοπλίσει 11 μονάδες υγείας για παιδιά.

«Όταν ένα παιδί φτάνει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ο χρόνος είναι πολύτιμος για την έκβαση της υγείας του. Ενισχύοντας τις υποδομές και τον εξοπλισμό των παιδιατρικών μονάδων διευκολύνουμε το απαιτητικό έργο των γιατρών για τη φροντίδα των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να στηρίζουμε την υγεία των παιδιών μας και να κάνουμε τη διαφορά για το μέλλον τους.», τονίζει η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ.

Το Παιδιατρικό ΤΕΠ του Καρπενησίου έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του και υπολογίζεται να εξυπηρετεί τουλάχιστον 7.000 παιδιά ετησίως από το Καρπενήσι και τις γύρω περιοχές.

Το έργο του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζεται με την συμβολή του στη δημιουργία ακόμη δύο ΤΕΠ: στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο για το 2016 η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ ξεπέρασε τα 3,6 εκατ. Ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 3
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου