Ελλάδα

Η ιστορική διαδρομή του εμπορίου στον Πειραιά μέσα από μια έκθεση

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης του Ιστορικού Αρχείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, στο ΕΒΕΠ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη, καθώς και σε προσωπικότητες από το χώρο του πειραϊκού εμπορίου.Επίσης, θα απονεμηθούν τα βραβεία, οι έπαινοι και τα αναμνηστικά διπλώματα των διακριθέντων και των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Μια ματιά στην Αγορά του Πειραιά».

O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι ένας από τους παλαιότερους της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1900, και διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο εγγράφων και φωτογραφιών που αποτυπώνουν τη μακρόχρονη παρουσία του.Το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ ανέλαβε την ψηφιοποίηση και αρχειονομική καταγραφή αυτού του αρχείου.
Η παρουσίαση του αρχείου του ΕΣΠ στο ευρύ κοινό, συνίσταται αφενός στη δημιουργία ενός εμπεριστατωμένου και πλούσιου σε φωτογραφικό υλικό και άλλα τεκμήρια λευκώματος και αφετέρου στη σύσταση μίας εικαστικής έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει πάνω από διακόσιες φωτογραφίες που, μεταξύ άλλων, απεικονίζουν την ιστορία της Ελλάδας, από το 1900 έως σήμερα, μέσα από την ιστορία του ΕΣΠ, καθώς και μεγάλο αριθμό αυτούσιων, πρωτότυπων εγγράφων (πρακτικά συνεδριάσεων, καταστατικά, επιστολογραφία, διεθνείς εμπορικές συναλλαγές κ.ά.).

Η έκθεση συνοδεύεται από φωτογραφίες που καταγράφουν το σύγχρονο εμπορικό Πειραιά, οι οποίες προέκυψαν μέσα από το διαγωνισμό που διοργάνωσε ο ΕΣΠ και απηύθυνε σε σπουδαστές Λυκείων και ΤΕΙ του Πειραιά, καθώς και σε φοιτητές της ΑΣΚΤ.Το σύνολο των φωτογραφικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα παρουσιαστεί με τη μορφή ενός slide show.

Τέλος, η έκθεση θα πλαισιώνεται από ένα βίντεο με συνεντεύξεις παλαιών, αλλά και σύγχρονων εκπροσώπων του πειραϊκού εμπορίου, με στόχο την προφορική καταγραφή της σύγχρονης ιστορίας του εμπορικού κόσμου και την παρακολούθηση των αλλαγών και διαφοροποιήσεων που συνέβησαν στη διάρκεια του 20ού και στο ξεκίνημα του 21ού αιώνα.Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ιεράπετρα στα Φέρμα - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 23
Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή - Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Άνθρωποι στην παραλία