Υγεία

Ένα τεστ θα σας πείσει: Δεν έχετε ιδέα για την γλουτένη και την κοιλιοκάκη

Η "διατροφική μόδα" της εποχής προστάζει να μην τρώμε προϊόντα με γλουτένη για να αδυνατίσουμε. Γεγονός αστείο ως επικίνδυνο, λένε γιατροί και διατροφολόγοι για όσους είναι υγιείς. Αντίθετα, υπάρχουν κάποιοι λίγοι εξ ημών που παθαίνουν μια μακρά λίστα από σοβαρές ασθένειες αν απλά το φαγητό τους βράσει δίπλα με ένα άλλο που έχει γλουτένη!

Οστεοπόρωση στα 12 χρόνια! Διακοπή της ανάπτυξης στα 10! Αδυναμία τεκνοποίησης στα 20! Διαβήτη στα 25! Κι όχι μόνο… Ακμή, ζαλάδες, οιδήματα, λιποθυμίες, αρτηριακή πίεση, αιματολογικές διαταραχές και τόσα άλλα σοβαρά και ετερόκλητα μπορεί να προκληθούν σε ένα άτομο που πάσχει από κοιλιοκάκη και δεν έχει διαγνωστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1