Πολιτική

Σκουρλέτης: Εκλογές θα προκύψουν όχι από δική μας επιλογή

«Εκλογές μπορεί προκύψουν οχι απο επιλογή της κυβέρνησης αλλά μέσα απο απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει σε καθεστώς μνημονίου».

 Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας οτι οι προτάσεις της ΝΔ δεν διαφέρουν απο εκείνες του κ. Σόιμπλε. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο κ. Π. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ που έχει υιοθετήσει τις απόψεις όπως είπε των δανειστών ενώ για το θέμα των πρόωρων εκλογών είπε οτι δεν ειναι στη σκέψη της κυβέρνησης.

Σημείωσε όμως: «Η αντιπολίτευση είναι που το αναμασά και το καταθέτει με τέτοιο τρόπο για να καλύψει στην ουσία δικές της προτάσεις που δεν διαφέρουν απο του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, αλλά η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές. Θα σας έλεγα οτι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει όχι απο επιλογή της κυβέρνησης αλλά απο μια πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα απο ενα απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει οταν βρισκόμαστε κάτω απο καθεστώς μνημονίου, αλλά που σε καμία περίπτωση εμεις δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση, και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό».

Σε οτι αφορά το θέμα της διαπραγμάτευσης ανέφερε οτι θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα ως και τα μέσα Φεβρουαρίου και τόνισε οτι καλύτερα ειναι να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ το οποίο ακολουθεί αντιφατική πολιτική. Αν τελικά για λόγους άλλους ισορροπήσουν Σοιμπλε και ΔΝΤ θα ειναι αρνητική εξέλιξη κάτι ομως που δεν φαίνεται. Καλύτερα να μην μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
10